Haladás

2015.05.27. 10:41

Győzelemmel biztosan bentmarad a Haladás

Ha szombaton nem nyerünk, fél szemünket a Paks-Dunaújváros meccsre kell vetnünk. Ha győzünk, biztosan NB I-esek maradunk.

haladas.hu

Az már eldőlt, hogy az NB II-ből a Vasas feljutott, az angyalföldieket a Békéscsaba vagy a Gyirmót követheti. Az elsőosztályban a kiesett Pápa mellett a Honvéd-Haladás-Dunaújváros trióból búcsúzik egy csapat. Az utolsó fordulóban Budapest Honvéd–Pápa, Haladás–Puskás Akadémia, Paks–Dunaújváros meccset rendeznek.

Jelen pillanatban a 13. Honvédnak 25, a 14. Haladásnak és a 15. Dunaújvárosnak 22-22 pontja van. Azonos pontszámnál a több győzelem, majd a gólkülönbség rangsorol. A kispestiek és az újvárosiak 5-5,  a vasiak 6 alkalommal nyertek. A Honvéd gólkülönbsége –12, a Haladásé –30, a Dunaújvárosé –22.

A Haladás még küzd a bentmaradásért, a Nyíregyháza - klublicenc híján - már elesett. Fotó: Unger Tamás

Amennyiben a vasi együttes legalább olyan eredményt ér el, mint Artner Tamás csapata – miután eggyel több a győzelme – bentmarad. Haladás-diadalnál viszont teljesen mindegy, mit játszik a Dunaújváros, ebben az esetben Halmosiéknak hét, a Fejér megyeieknek maximum hat győzelmük lesz.

Ha a Hali mellett a Dunaújváros is nyer, a Honvéd pedig kikap, utóbbi búcsúzik. A kispestieknek tehát minimum egy pont kell a bentmaradáshoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!