Haladás

2015.07.04. 13:57

Második a Hali a Király Kupán

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás a döntőben 1-0-ra kikapott a Vasastól, így a második helyen zárt a 12. Király Kupán.

Tóth Gábor

Győztes Hali-rajt

Győzelemmel nyitotta a Haladás a 12. Király Kupa felkészülési labdarúgótornát. A zöld-fehérek 11-es párbajban gyűrték le a jó erőt képviselő Diósgyőrt.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Diósgyőri VTK 0-0, 11-esekkel 5-4. - Újperint, 800 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Tuczai (Huszár, Király).

Haladás: Király – Angyal, Jagodics, S. Wils, Bosnjak (Török) -  Tamási (Grabant), Batalero (Jancsó)  – Gosztonyi, Németh M., Halmosi (Czingráber) – Fort. Edző: Mészöly Géza.

DVTK: Antal – Okuka, Kovács G., Lipták, Huszics – Egerszegi – Nikházi, Koman, Barczi (Bognár), Bacsa (Takács) – Boros (Eperjesi). Edző: Bekő Balázs.

Kiállítva: Okuka.

A hőség ellenére nagy lendülettel estek egymásnak a felek. A Haladás játszott pontosabban, többször is felért az ellenfél kapujához, de igazán nagy helyzetet nem tudott kialakítani, az utolsó passzok nem jöttek össze. Aztán egyre jobban összeállt a játék, így az első félidő hajrájában nagyon beszorult a DVTK, sorjáztak a hazai helyzetek, de kimaradtak a lehetőségek – jókor jött a diósgyőrieknek a szünet.

Fordulás után viszont már bátrabban futballoztak a vendégek, akadt védeni valója Király Gábornak is. Olyannyira, hogy három komoly bravúrt is be kellett mutatnia. Keményedett a csata, nem kímélték egymást a játékosok: egy durva belépő után Okuka provokált ki tömegverekedést – kiállította a játékvezető a heveskedő légióst.

A mérkőzés gólnélküli döntetlennel zárult, következhettek tehát a büntetők, öten rúgtak mindkét csapatból. Hazai oldalról Gosztonyi, Jancsó, Stef Wils, Czingráber és Török sem hibázott, míg a diósgyőriek ötödik próbálkozása, Bognár lövése elhalt Király kezében.

A Haladás bejutott a döntőbe, a DVTK a bronzmérkőzésen vigasztalódhat.

A próbajátékon lévők közül a csatár Pavel Fort erőteljes, hasznos produkcióval rukkolt elő, jól tartotta és játszotta meg a labdákat. Magabiztosnak tűnt a középső védő posztján futballozó új igazolás, Stef Wils is.


Király Kupa: A Vasas lesz a Haladás ellenfele a döntőben

Vasas FC-NK Osijek 1-1 (1-1), 11-esekkel 4-3. - Újperint, 300 néző, elődöntő, vezette: Szilasi (Takács, Aradi).

Vasas: Póser – Preklet, Pajovic (Lázok), Grúz, Görgényi – Gál (Berecz), Szivacski (Vida), Adamovics, Ádám – Kenesei (Novák), Murka (Czvitkovics). Edző: Szanyó Károly.

Gól: Murka, ill. Strkalj.

A második elődöntőben az élvonalba frissen feljutott Vasas és a horvát első ligában tavaly nyolcadik helyen záró Eszék meccselt. A Vasas remekül játszott, összeszokott, erőtől, önbizalomtól duzzadó csapat benyomását keltette, de végül nem bírta legyűrni motivált, harcos ellenfelét. Ezúttal is a büntetőkre maradt a döntés. A Vasas bizonyult higgadtabbnak, Vida, Berecz, Czvitkovics és Lázok is betalált, 4-3-ra nyerte a 11-es párbajt a fővárosi gárda.

Így a Vasas lett a Haladás ellenfele a döntőben. A bronzmérkőzésen pedig Eszék-Diósgyőr párosítás alakult ki.

Második a Hali a Király Kupán

Diósgyőri VTK-NK Osijek 0-1 (0-1). - Újperint, 500 néző, bronzmérkőzés, vezette: Tuczai (dr. Szabó, Bognár L.).

DVTK: Rados (Egyed) – Eperjesi, Csicsvári, Németh M., Nemes – Halmai R. - Barczi, Bognár, Kittl (Icsó) – Takács (Balogh), Grumics. Edző: Bekő Balázs.

Gólszerző: Spoljaric.

A küzdelmes meccsen a horvátok megérdemelten csikarták ki a győzelmet. Remekül játszottak, akár több góllal legyőzhették volna a kapura teljesen veszélytelen Diósgyőrt.

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-Vasas FC 0-1 (0-1). - Újperint, 800 néző, döntő, vezette: Pintér (Huszár, Király Zs L.)

Haladás: Rózsa – Gaál, Markovics, Czingráber (Schimmer), Jánvári – Nagy P., T. Wils., - Radó, Németh L. (Tihanyi), Martinez  -   Vouho. Edző: Mészöly Géza.

Vasas: Nagy G. (Hermány) - Bori, Pajovic (Görgényi), Grúz (Preklet), Hangya (Adamovic) – Vida (Gál), Czvitkovics, Lázok (Szilacski), Vass P. (Kenesei)  - Novák Cs. (Osváth), Berecz (Ádám). Edző: Szanyó Károly.

Gól: Novák.

Élvezetes meccset vívtak a felek, remek párharcokat láthattak a nézők. Mind a két csapat pörgött, küzdött becsülettel. Gólt viszont a Vasas szerzett: Bori adott be jobbról, középen érkezett Novák, aki biztosan rúgta a kapuba a labdát. A Haladásnál volt többet a labda, de nehezen kerültek helyzetbe a hazaiak, így Vasas-előnyt mutatott a szünetben az eredményjelző.

Fordulás után sem lassult a tempó, a Haladás rohamozott az egyenlítésért. Szorult a Vasas, de csak nem akart összejönni a hazai gól – a játékvezető például elfelejtett egy teljesen nyilvánvaló 11-est befújni a zöld-fehéreknek. A végén nagyon kinyílt a Haladás, ekkor már akadtak komoly Vasas-helyzetek is, de Rózsa rendre a helyén volt. Összességében megérdemelten nyerte meg a meccset, egyben a Király Kupát a Vasas.

Végeredmény: 1. Vasas FC, 2. Szombathelyi Swietelsky-Haladás, 3. NK Osijek, 4. Diósgyőri VTK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!