Haladás

2015.04.15. 12:37

Szentes Lázár maradt a Haladás edzője

A Videoton elleni 7-0-s vereség után a Haladás tulajdonosai meghallgatták Szentes Lázár vezetőedző beszámolóját. Úgy döntöttek, továbbra is Szentes irányítja a vasiak szakmai munkáját.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapatánál a hétvégi bajnokik után pár nappal rendszeresen értékelik az adott bajnokit. A vasárnap, a Videotontól elszenvedett 7-0-s vereséget követően sem tettek másként a klubvezetők.

– Nem csak Szentes Lázárral, hanem azt megelőzően a csapatkapitány Halmosi Péterrel, és helyettesével, Fehér Zoltánnal is leültünk beszélni, megkérdeztük, miben látják a súlyos vereség okait – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Elmondtuk nekik, a fehérvári kudarc egyszerűen elfogadhatatlan volt. A megbeszélés részleteibe nem mennék bele, de az biztos, hogy 0-3 után nem szabadott volna kitámadnunk, a Videoton élt is a tálcán kínálkozó lehetőséggel és lekontrázott bennünk. Súlyos taktikai fegyelmezetlenségeket követtünk el. Már azt megelőzően, a Honvéd-meccsen sem úgy futballoztunk, ahogy elvártuk, a Videoton elleni meccs pedig elfogadhatatlan volt. Ami Szentes Lázárt illeti, miután a tmegbeszélés előtt sem gondolkodtunk edzőváltásban, – hanem abban, hogyan tudunk sikeresebbek lenni – így továbbra is ő az Haladás edzője. Ugyanakkor neki és a játékosoknak is elmondtuk, aki a Fradi ellen felmegy a pályára, tegyen meg mindent. Ha ne adj Isten, az ellenfél 3-0-ra vezet, akkor se adja fel senki, az utolsó leheletéig küzdjön azért, hogy legalább ne kapjunk több gólt – Székesfehérváron ugyanis a hajrában összeomlottunk. Summa summárum: az FTC elleni meccsen egy másik, más felfogásban futballozó Haladást akarunk látni.

Tóth Miklóstól megtudtuk, Szentes Lázár eltiltása miatt Jagodics Zoltán meccsel majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!