Haladás

2015.07.20. 13:55

Forrt a levegő a Haladás-FTC előtt és után is

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás klubvezetői bölcsen úgy döntöttek az FTC elleni meccs előtt: megnyitják a főbejárati kaput a szurkolók részére.

Pum András

Eseménydús volt a vasárnap esti Szombathelyi-Swietelsky-Haladás–FTC (0-2) NB I-es labdarúgó-mérkőzés. Kezdődött azzal, hogy a meccs előtt a pénztáraknál kígyózó sorok a Rohonci útig értek, a rendőrségnek az egyik sávot le kellet zárnia az autóforgalom elől. A kezdés előtt fél órával már nemcsak a pénztáraknál, hanem a beléptetőkapuknál is óriási sorok torlódtak fel, a várakozástól és a hőségtől felbőszült szurkolók egy része meg akarta rohamozni a kizárólag autók beengedésére szolgáló főbejáratot. A klubvezetők felmérve a helyzetet, negyedórával a kezdősípszó előtt bölcsen döntöttek: szélesre tárták a kaput: és ott is beengedték a drukkereket.

A meccsen Halmosi Péter sérülése borzolta a nézők idegeit, de ők legalább láthatták a találkozót, nem úgy mint azok, akik a televízió előtt követték (volna) az eseményeket. Megyénkben sok háztartásban bő félóra után megszakadt a közvetítés, de az ország többi részén sem láthatták tovább a meccset 70 percnél. A Magyar Telekomnál bekövetkezett hiba volt a hosszúra nyúlt adásszünet oka.

És még nem volt vége: a meccs lefújása után a menekülőkapun át a biztonságiak benyomultak a hazai „B”-középbe, tumultuózus jelenetek játszódtak le.

– A mérkőzés előtt felhívtuk tisztelt szurkolóink figyelmét, hogy lehetőség szerint elővételben váltsák meg jegyüket, ám a nézők fele a meccs napján vett belépőt – jelezte Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – A bejutást akadályozta, hogy ismeretlen technikai hiba miatt a beléptetőrendszer nagyon lelassult, a szerkezet akadozva olvasta le a jegyeket, nem nálunk, hanem vélhetően a központi rendszerben volt a hiba. Ami a meccs után történteket illeti, a biztonsági cég azt közölte: egyik kollégájukat sörrel lelocsolták, ezért mentek be rendet tenni. Mindenesetre végignézzük az esetről készült videófelvételt, utána okosabbak leszünk.

Tóth Miklóstól megtudtuk, a vasiak 18 éves védője, a két NB I-es fellépést a háta mögött tudó Czingráber Máté három évre a Vasasba igazolt, az angyalföldi klub azzal a lendülettel kölcsönbe továbbadta az NB II-es Siófoknak. Czingráberrel a zöld-fehér klub is hosszabbítani akart, de a védő nem fogadta el az ajánlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!