Haladás

2014.12.05. 14:12

Haladás: A lét lehet a tét

Az OTP Bank Liga idei utolsó, 17. fordulójában szombaton 18 órakor az utolsó helyezett Szombathelyi Haladás a 8. Kecskemétet fogadja

Pum András

Amilyen rosszul kezdte, olyan jól folytatta a bajnokságot a Kecskemét. A lila-fehérek az első hét fordulóban csak egyszer nyertek, majd megindultak felfelé. Azóta öt győzelem, két-két döntetlen és vereség a mérlegük, pontot raboltak Debrecenből és odahaza a Videotontól is. A Bekő Balázs irányította gárda legutóbbi fellépése nem sikerült, az FTC 3-1-re nyert ellenük az Üllői úton. A Haladás hosszú idő óta egy helyben vesztegel, már hat fordulóra nyúlt a gól és ponttalansági szériája. Ha pedig szombaton kikap, és a még bentmaradó helyen lévő Dunaújváros és Honvéd nyer, nyolc pontra nő a hátránya. Győzelem esetén viszont felzárkózhat.

- Újpesten a kiállításig, 57 percig játszottuk azt, amit elterveztünk, utána másként alakultak a dolgok. - mondta Szentes Lázár, a Haladás edzője. - Akadtak pozitívumok, de ez a lényegen nem változtat, nem szereztünk pontot. Ami a szombati bajnokit illeti, három belső hátvéddel áll fel a Kecskemét, amely az egyik legjobban védekező csapat az NB I-ben. Elöl pedig a villámgyors Bebetót tömik labdákkal. Tehát nem lesz könnyű dolgunk, de nyernünk kell, hiszen így tavaszra lőtávolban maradnak a bentmaradó helyeken álló csapatok. A sok eső miatt a héten nem tudtunk a stadionban edzeni, szerencsére az Illés Akadémián erre volt lehetőségünk. Noha az utóbbi két fordulóban sem Rózsa, sem Mursits nem remekelt, a kapusposzt bizalmi állás, nem szabad kapkodni, Rózsa szerencsétlen időszakot él át, de változatlanul ő az elsőszámú hálóőr. Gyürü jól védett a pécsi Ligakupa-mérkőzésen, ám egy bajnoki azért más, azzal nem lehet összehasonlítani. Gyurján Márton, Medgyes, Halmosi, Városi sérült, Jagodics, Zsirai kiállítás, Schimmer öt sárga lapja miatt hiányzik. Ettől függetlenül nem vagyunk tartalékosak, számomra valamennyi játékos egyenértékű.

Összeállítás: Rózsa – Jefremov, Fehér, Dvorschák, Devecseri – Kopúnek, Iszlai, Katona – Radó, Rocchi, Zamostny.

Cserék: Gyürü, Farkas, Szakály, Gaál, Gyurján B., Németh M., Szakály, Nagy O.

Fehér Zoltánra komoly feladat hárul a Kecskemét ellen. Fotó: Unger Tamás

Jegyeket elővételben, egységesen 500 forintos áron szombaton 10 és 12 óra között a Legea-Haladás Ajándékboltban (Szombathely, Kossuth Lajos utca 20.) lehet vásárolni. Pénteken 15 órakor nyitnak a Rohonci úti pénztárak, ekkortól egységesen 800 forintba kerül a belépő.

A jegyek a stadion bármely részére - kivétel természetesen a bérletesek helyei! - jók. Ezúttal az állóbérlettel is fel lehet menni a tribünre.

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Viszokai László és Becséri Gergely.

Augusztus 2-án 1-0-ra győztünk Kecskeméten

 

A tavalyi bajnokságban, március 14-én a Rohonci úton szintén 1-0-ra nyertünk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!