Haladás

2016.01.20. 11:28

Hatot rúgott a Haladás az Ajkának

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 6-1-re verte az NB II-es Ajkát.

Pum András

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–Ajka 6-1 (2-0). – Szombathely, Illés Akadémia, műfű, 50 felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Juhász.

Haladás: Gyurján (Rózsa, 62.) – Angyal, S. Wils (Jánvári, 46.), Jagodics, Bosnjak – Iszlai (Petró, 46.), T. Wils (Nagy P., 46.) – Gyürki (Kaufmann, 46.), Németh M. (Batarelo, 46.), Halmosi (Ugrai, 46.) – Gaál (Popin, 46.). Edző: Mészöly Géza.

A vasiak nagy lendülettel kezdték a mérkőzést, a 14. percben Gaál jobb oldali beadásába a becsúszó Dobsa a tizenhatoson belül kézzel ért, a büntető Iszlai a bal sarokba helyezte (1-0). Hat perc múlva Iszlai remek labdáját Németh hat méterről, ballal Gőczébe lőtte. Mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, az ajkaiak előtt is adódtak helyzetek. A 29. perc Thomas Wils 20 méteres bombáját bravúrral védte Gőcze, a kipattanót Németh tíz méterről a bal felsőbe bombázta (2-0). Gyors, pörgős volt a meccs, a szombathelyiek tempósan, jól futballoztak, ők domináltak.

Szünet után a 48. percben Kaufmann egy visszahúzós csellel elküldte védőjét, majd ballal hét méterről a léc alá bombázott (3-0). Tíz perc múlva Nagy Patrik balról beívelt szabadrúgását Ugrai a kapunak háttal, hét méterről a bal sarokba fejelte (4-0). A 60. percben Olasz kapott jó labdát a bal szélen, 12 méterről úgy lőtt a bal sarokba, hogy Gyurján még beleütött a labdába (4-1). A 68. percben Nagy balról beívelt szabadrúgását Ugrai ezúttal lábbal helyezte tíz méterről a bal sarokba (5-1). Az ajkaiak védekezése egyre jobban összeomlott, a 78. percben Popin a felső lécre fejelt, majd két perc múlva Batarelo jobb oldali beadását Petró három lépésől helyezte a kapu közepébe (6-1).

A hazaiak végig nagy kedvvel, helyenként kimondottan jól futballoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!