Haladás

2014.12.02. 16:58

Haladás-döntetlen a Ligakupában

A labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjében a Haladás 0-0-s döntetlent játszott Pécsett.

haladas.hu-Vörös Csaba

PMFC-Matias–Szombathelyi Haladás 0-0. – Pécs, 200 néző, labdarúgó Ligakupa-nyolcaddöntő, első mérkőzés, vezette: Vad II.

Pécs: Helesfay – Molnár, Lantos, Horvát, Mohl – Manjrekar (Uzoma, 46.), Frank (Kővári, 46.), WITTRÉDI (Turi, 63.), Pejakovic – Heffler (Pókos, 84.), Pölöskey (Márkvárt, 70.). Edző: Robert Jarni.

Haladás: GYÜRÜ – Zsirai (Czingráber, 46.), JAGODICS, DEVECSERI, Füredi – Gyurján B. (Marsai, 87.), Jefremov, Németh M. (Jancsó, 46.), Nagy O. (Rácz, 64.) – Városi,(Török M., 67.), Zamostny. Edző: Szentes Lázár.

Az esőtől áztatott, nehéz, mély talajú pályán a Haladás kezdte jobban a mérkőzést, a 15. percben Gyurján kerülhetett volna ziccerbe, ám nem tudta levenni a labdát. Fölényben futballoztak a szombathelyiek, a 25. percben Jagodics 25 méteres lövését a bal felső sarok elöl ütötte ki Helesfay. A pécsiek sem álltak be védekezni, ám újabb helyzet a vasiak előtt adódott. A 41. percben Gyurján jobb oldali beadása azonban centikkel Városi lába előtt suhant el.

Szünet után az 50. percben Kővári már Gyürü mellett is elhúzta a labdát, ám kisodródott, így odalett a helyzet. Ezt követően jobbára a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, ám a kapusok a helyükön voltak. A vasiak a lefújás pillanatáig gólratörően futballoztak. Mindkét csapat felvállalta a bátor támadófutballt, a Haladás többet kezdeményezett, többet birtokolta a labdát és helyzetei alapján közelebb állt a győzelemhez.

– Nagyon masszívan, jól játszottunk, védekezésben szinte nem is hibáztunk – hátul sok jó egyéni teljesítményt láthattunk. Örömteli továbbá, hogy a csereként beálló fiataljaink bátran játszottak, hamar felvették a meccs ritmusát. Az eredménnyel jó alapot teremtettünk a visszavágóra – értékelt Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője.

A visszavágót jövő kedden 16 órakor rendezik Szombathelyen.

További eredmények: Paks–MTK 0-3, Győri ETO–Szigetszentmiklós 1-2, Békéscsaba–Nyíregyháza 2-2, Dunaújváros–Videoton 2-1, FTC–Újpest. A Sopron–Debrecen és a Diósgyőr–Budapest Honvéd találkozókat szerdán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!