Haladás

2015.05.14. 10:02

Haladás-Nyíregyháza: Győzelem vagy...győzelem!

Az OTP Bank Liga 28. fordulójában pénteken 19 órai kezdettel a 15. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 11. Nyíregyháza Spartacust fogadja.

Pum András

A kiesés ellen küzdő Haladás számára csak a győzelem jelenthet esélyt a bentmaradásra. Ez azonban nem lesz egyszerű, a 30 pontot gyűjtött Nyíregyháza tavaszi hat idegenbeli bajnokija közül hármat megnyert, egyszer döntetlent játszott, kétszer (egyszer a bajnok Videotontól) kikapott. A Nyíregyháza viszont azon öt klub egyike, amely nem kapott 2015/2016-os NB I-es klublicencet.

Ami a Haladást illeti, sorsa nem a saját kezében van, de ha legyőzi a Nyíregyházát, miközben a Dunaújváros döntetlent játszik vagy kikap Pécsett, ismét a saját kezében lesz. Mészöly Géza múlt szombaton a Győri ETO (2-3) ellen debütált a kispadon. Egy biztos: a a vereség dacára a második félidőben mutatott játékra lehet építeni.

- Meggyőződésem, a Nyíregyháza hamarosan pótolja a klublicenchez szükséges igazolásokat, biztos vagyok bent, az ősszel is az NB I-ben szerepel - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Tehát nem hiszem, hogy a "kizárás" zavart okozna a vendégjátékosok fejeiben. Onnantól kezdve egyébként, hogy pár fordulóval ezelőtt a Nyíregyháza matematikailag bebiztosította a helyét az NB I-ben, felszabadult futballozik. Noha több nációjú játékosokból tevődik össze, egységes csapat, amely nagyon tud küzdeni, és gyakran az utolsó percekben szerez gólt. Több kulcsjátékosa is akad, így Pekár, Zofcak, Seydi, Halenár, Kostic, Arziani vagy éppen Bosnjak - utóbbinak óriási bedobásai vannak. Ami minket illet, lépegetünk előre, nem csak pünkösdi királyáság volt az elmúlt heti jó edzésmunka, a héten is koncentráltan dolgoztak a fiúk. Szépen haladunk, persze az igazi értékmérő az eredményesség. Azt a fajta koncentráltságot, ami Győrben a meccs nagy részében megvolt, még jobban ki kell tolni. Ami viszont komoly gondot okoz, belső védőink hiánya. Fehér Jagodics, Devecseri, Hegedűs sérült, és nem számíthatok a szintén maródi Bühlerre, Dudásra, Tihanyira, Katonára, Tóth Martinra sem. Rácz elkezdte az edzéseke, de még ő sem bevethető. De nem sopánkodunk, inkább arra koncentrálunk, mit kell tennünk ahhoz, hogy legyőzzük a Nyíregyházát. A csütörtök délutáni a játékosoknak is elmondjuk mik a vendégek erősségei és hol sebezhetőek.

Összeállítás: Rózsa - Gaál, Alcibiade, Jánvári, Angyal - Iszlai, Nagy, Németh - Martínez, Radó, Halmosi.

Csere: Gyurján M., Jancsó, Schimmer, Dallos, Rocchi, Grabant B., Mancini

Mészöly Géza egyik segítőjével, Jagodics Zoltánnal

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Ring György, Takács Gábor. A negyedik játékvezető Lémon Oszkár

Aki megvásárolja az eleve csökkentett áru belépőjét a Nyíregyháza ellen, a jeggyel bemehet a Puskás Akadémia elleni szezonzáróra is.

A mottó: "Mindenki a stadionba"!!!!

Részletekért KLIKKELJEN IDE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!