Haladás

2015.05.29. 10:16

Haladás-Puskás Akadémia: Az utolsó esély

Az OTP Bank Liga utolsó, 30. fordulójában szombaton 19 órakor a 14. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 10. Puskás Akadémiát fogadja.

Pum András

A képlet egyszerű. Amennyiben a Haladás nyer, bentmarad. Ha döntetlent játszik vagy kikap, izgulnia kell, hogy riválisa, a szintén 22 pontos Dunaújváros is csak ikszeljen illetve pont nélkül maradjon. Azaz a zöld-fehéreknek olyan, vagy jobb eredményt kell elérniük mint az újvárosi gárdának. Ami a Puskás Akadémiát illeti, a felcsúti együttes legutóbbi két meccsén négy-négy gólt rúgott, ám míg ez a Kecskemét (4-0) ellen három, az Újpest (4-5) ellen egy pontot sem ért. A felcsútiak győzelmükkel a 8. helyre ugorhatnak. A góllövőlista második helyén álló, 12 találatos Tischler Patrik életveszélyes csatár, az Újpest ellen ő szerezte csapata valamennyi találatát.

A Haladás a Nyíregyháza elleni siker (3-1) után legutóbb az MTK-tól 2-0-ra kikapott.

– Remekül sikerült a heti munkánk, hiszem, hogy elértük, a játékosok ebben a kiélezett helyzetben a maximumot nyújtsák a meccsen, az utolsó leheletükig küzdjenek – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Fontos, hogy labdarúgóim eufórikus állapotban, de tiszta fejjel futballozzanak – 60-as pulzussal nem lehet meccset nyerni, viszont túlpörögni sem szabad. Jó állapotban vannak a játékosok, bár a sok sérült nem kis fejtörést okoz. Ami a Puskás Akadémiát illeti, Tischler és Lencse remek támadó, és ott van még az U19-es válogatottban korábban nálam futballozó Kleinheisler, valamint a rutinos Polonkai – ő szintén volt a játékosom. Fontos, hogy csapatként védekezzünk ellenük, ha kell segítsenek be egymásnak a játékosok. Jó csapat ellen játszunk. Legutóbb a Nyíregyháza ellen a második félidőben rengeteget segítettek a szurkolók, buzdításuk után kezdett el igazán futballozni a csapat – ezúttal is várjuk őket. Hatalmas élmény jelentett a szurkolásuk, jó lenne ezt még fokozni. Nyerni akarunk a Puskás Akadémia ellen. Remélem legalább az első félidőben nem jut el a játékosokhoz a paksi meccs eredménye, de tudom, ez később elkerülhetetlen lesz. Magunkkal akarunk foglalkozni, hiszen saját kezünkben van a sorsunk. Devecseri tíz sárga lapos, Németh az U20-as válogatottnál van, Fehér, Katona, Dudás, Jagodics, Grabant sérült, kérdéses Angyal és Jánvári játéka is.

Összeállítás: Rózsa – Gaál, Alcibiade, Jánvári, Angyal – Nagy, Iszlai, Radó – Martinez, Rocchi, Halmosi.

Cserék: Gyurján M., Schimmer, Bühler, Jancsó, Rácz, Mancini, Tihanyi

A Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter és edzője, Mészöly Géza is bízik a Haladás sikerében

A mérkőzést Andó-Szabó Sándor vezeti, segítői Márkus Tamás és ifjabb Varga Gábor. A tartalékjátékvezető Farkas Balázs

A meccsre csökkentett áron, 500 és 100 forintért kaphatóak belépők. Aki a Nyíregyháza ellen jegyet vett, a tikettel ingyen bemehet a Puskás Akadémia elleni összecsapásra is.

RÉSZLETEK ITT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!