Haladás

2014.09.16. 10:23

Haladás-győzelem a Ligakupában

A labdarúgó Ligakupa második fordulójában a Szombathelyi Haladás Rocchi duplájával 2-0-ra nyert az NB II-es Siófok ellen.

Pum András

Szombathelyi Haladás–FGSZ Siófok 2-0 (2-0). Illés Akadémia, műfű, zárt kapuk mögött, vezette: Farkas T.

Haladás: Gyurján M. – Angyal (Zsirai, 46.), Dvorschák, Jagodics, Farkas – Kopunek (Jancsó, 46.), SZAKÁLY – Városi (Rácz, 46.), Németh M. (Tóth M., 46.), Gyurján B. – ROCCHI (Zamostny, 46.). Edző: Artner Tamás.

A zárt kapuk miatt a kerítésen kívül álldogáló mintegy száz szurkoló azt láthatta, hogy a Haladás ragadta magához a kezdeményezést, Dvorschák előbb lábbal, majd fejjel veszélyeztette a siófoki kapus, Kis hálóját. Mindkét csapat tartalékosan lépett pályára, szombathelyiek futballoztak fölényben, de rengeteg passzal, és sok átadási hibával jutottak el az ellenfél tizenhatosáig. Fél óra elteltével Rocchi kapott egy átadást jó helyzetben, és tíz méterről a kifutó kapus mellett a jobb sarokba emelt (1-0). A félidő lefújása előtt pár másodperccel ismét az olasz jeleskedett, a kapunak háttal állva átvett egy labdát, és védője szorításában 11 méterről, ballal a bal sarokba lőtt (2-0).

Szünet után a vendégek voltak aktívabbak, majd a félidő derekán ismét a vasiak kerültek fölénybe. Ám helyzetek sem itt, sem ott nem alakultak ki, csupán a 81. percben Zamostny zúgó kapufája jelentette az egyetlen eseményt.

Az első játékrészben játszott jobban a szombathelyi gárda, ekkor több helyzetet is kidolgozott. Szünet után nagyot esett a színvonal, ám a szombathelyiek győzelméhez nem férhet kétség.

Artner Tamás: – Az első félidőben jól futballoztunk, és teljesen megérdemelten győztünk.

A csoport másik mérkőzésén: Soproni VSE–Lombard Pápa 2-0.

A csoport állása: 1. Haladás 6, 2. Sopron 3, 3. Siófok 3, 4. Pápa 0 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!