Haladás

2014.10.07. 16:39

Hali-döntetlen a Ligakupában

A labdarúgó Ligakupa 3. fordulójában a Szombathelyi Haladás 1-1-re végzett az NB II-es Sopronnal.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Soproni VSE-GYSEV 1-1 (0-0). Szombathely, 100 néző, Ligakupa labdarúgó-mérkőzés, vezette: Molnár A.

Haladás: Mursits – Medgyes (Zamostny 46.), Angyal, Zsirai, Farkas – Kopúnek, Szakály (Jancsó, 46.) – Gyurján B., Németh M. (Tóth M., 51.), Halmosi (Rácz, 46.) – Városi. Edző: Artner Tamás.

Élénk iramban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek már a soproni térfélen letámadták ellenfelüket, megpróbáltak labdát szerezni. Ahogy az várható volt, a Haladás irányította a játékot, ám komoly helyzetet nem sikerült kidolgoznia NB II-es riválisával szemben. A félidő derekára leült az egyébként is közepes színvonalú meccs, a hazaiak próbálkoztak, de nem nagyon sikerült áthámozniuk magukat a soproni védelmen. Sőt, egy ellenakció végén Kollár jó helyzetben, öt méterről a kapu mellé lőtt. A félidő utolsó tíz perce a motiváltabbnak tűnő Soproné volt.

A szünetben hármat is cserélt Artner Tamás, Városi Viktor például két sorral hátrébb, jobb oldali védőként futballozott tovább. Az 59. percben éppen őt buktatta a tizenhatoson belül Pető. A tizenegyest Zamostny a jobbra vetődő Heinrich mellett a kapu közepébe emelte (1-0). A 68. percben egy jobb oldali beadás után Kovács Ádám nyolc méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). A gólváltás után a hazaiak harcoltak ki mezőnyfölényt, de hiába kerültek a soproni védelem mögé, az utolsó passzokat elrontották. A soproniak is előmerészkedtek, a 90. percben akadt is egy veszélyes szabadrúgásuk.

Összességében a kevés helyzetet hozó, jóindulattal közepes színvonalú mérkőzésen igazságos döntetlen született.

- Rengeteg fiatalnak adtunk lehetőséget, voltak akikkel elégedettek voltunk, akadtak akikkel nem. Annak örülök, hogy továbbra is vezetjük a csoportot, egy győzelem kell a továbbjutáshoz - értékelt Artner Tamás.

A csoport másik mérkőzésén: Lombard Pápa–Siófok 2-0.

Az állás: 1. Haladás 7, 2. Sopron 4, 3. Pápa 3, 4. Siófok 3 pont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!