Haladás

2016.05.27. 11:20

Beton-biztos alapokon az új Haladás Sportkomplexum

Betonozás és gerendarács szerkezetépítés, ez a két fő kivitelezési munka jellemezte a Haladás Sportkomplexum májusi folyamatait.

haladas.hu

A kivitelezők az építkezés kezdete óta mintegy 6000 m3 betont építettek már be. Ezzel párhuzamosan tart még a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása, valamint folyamatosan érkezik a beruházás helyszínére az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics.

Egy hónap alatt megduplázódott a beépített betonmennyiség a Rohonci úton Az elmúlt időszakban a kivitelezők legkevesebb napi 100 m3 betont dolgoztak be az alapokba illetve az épületszerkezetbe, de volt olyan alkalom, amikor a felhasznált betonmennyiség meghaladta a napi 200 m3 is. Így mostanra már 6000 m3 kötőanyag szilárdítja az új sportlétesítmény alapjait.

Ezzel párhuzamosan, míg a sportkomplexum csarnok épületénél a gerendarács szerkezetépítési munkák, valamint a gerendarácsok közti kazetták feltöltése befejeződött, hasonló munkafolyamatok kezdődtek a leendő VIP épületrészen.  A jövőbeli stadion épületrésznél pedig a tömbalapozással párhuzamosan elstartolt a talpgerendák vasszerelési munkája.

Folyamatosan halad a kitermelt, feltöltésre alkalmatlan föld lerakóhelyre történő elszállítása is, valamint zajlik az alapok és gerendarácsok közti feltöltéshez szükséges homokos kavics anyagbeszállítása és helyszíni deponálása is.

Mint ismert a Haladás Sportkomplexum bontási munkálatait 2016. február 3-án kezdték. A beruházás várhatóan 2017 nyarára fejeződik be. A kivitelezési munkákat a Swietelsky Magyarország és a ZÁÉV alkotta konzorcium végzi. A projekt teljes mértékben állami támogatásból valósul meg. Az új létesítményben nem csak egy UEFA IV. besorolású, mintegy 9 ezer fős, teljes mértékben fedett lelátóval rendelkező futballpálya, hanem egy sportcsarnok is helyet kap. Utóbbiban két kézilabda pálya is lesz, valamint itt kap helyet a Haladás új múzeuma is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!