Haladás

2014.07.16. 16:40

Egy félidő futball: Haladás-Szolnok 3-0

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen Haladás 3-0-ra verte az NB II-es Szolnokot. Az utolsó gólt az ukrán próbajátékos, Andriy Jefremov szerezte, az olasz Scardina a tribünről nézte a meccset.

Pum András

Szombathelyi Haladás-Szolnok 3-0 (1-0). – Szombathely, 300 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kiss N.

Haladás: Rózsa – Schimmer (Angyal, 46.), Fehér, Devecseri, Katona (Dvorschák, 46.) – Szakály (Jancsó, 58.), Iszlai (Városi, 46.) – Nagy O. (Varga G., 46.), Radó, Halmosi (Rácz, 58.) – Zamostny (Jefremov, 46.). Edző: Artner Tamás.

Az AS Roma játékosa, az olasz Scardina (balról), segítőjével, a szintén itáliai Massimiliano Caroletti társáságban nézte a meccset. Fotók: Unger Tamás

A rekkenő hőségben meglepetésre a Szolnok kezdett aktívabban, az első negyedórában pörgősebben futballozott az alföldi gárda. Lassan kiegyenlítődött a mérkőzés, ám nagyon lassan, sok hibával csordogált a játék. A 25. percben Szakályhoz került a labda, aki tolt rajta, majd 25 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). Hét perccel később Nagy Olivér két szép csel után szinte ugyanonnan lőtt, ahonnan Szakály, ám Pokorni ezúttal védett.

Nagy Olivér (zöldben) jól mozgatta társait

A szünetben ötöt cserélt Artner Tamás, beállt a próbajátékon lévő ukrán Jefremov is. A 47. percben Radó tört be a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, ám Fritz buktatta. A büntetőt a sértett az állva maradó kapus mellett a jobb sarokba vágta (2-0). A szombathelyiek jobban, lendületesebben futballoztak, mint az első félidőben, a szolnokiak erejét lekötötötte a védekezés. A 70. percben Városi jobbról visszagurított labdáját Jefremov 18 méterről a bal sarokba lőtte (3-0). A szolnokiak csak percekre jutottak labdához, a zöld-fehér csapat óriási fölényben játszott.

Az első félidőben tompán, a másodikban már sokkal frissebben, gólratörőbben játszott a Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!