Haladás

2015.05.16. 13:07

Bizakodó Hali-szurkolók

A péntek esti Nyíregyháza (3-1) elleni mérkőzésen ismét egymásra talált a csapat és a szurkolók.

Pum András

Régen uralkodott olyan hangulat a Rohonci úton, mint a Nyíregyháza elleni meccs alatt és után. A 3-1-s vasi sikert követően a hazai futballistákat hosszú percekig ünnepelte a publikum, Radóék a korzó és a tribün közönségével is lepacsiztak.

A győzelemnek köszönhetően a zöld-fehérek egy óriási levegőt vettek, ám még nem tudni, „elmerülnek” vagy végleg a víz felszínén maradnak.

- Nemrégiben együtt ebédeltem Mészöly Gézával, és a vele eltöltött másfél óra meggyőzőtt arról, érkezésével új időszámítás kezdődött a csapatnál – mondta a szombathelyi Keringer Zsolt, a Haladás Szurkolói Kör elnöke. – Egy magabiztos, tettrekész emberrel beszélgettem, akiről lerítt, nem azért jött, hogy elücsörögjön a kispadon. Azok a játékosok, akik Szentesnél és Kuttornál nem tudtak jól teljesíteni, most elkezdtek hinni magukban, abban, hogy képesek megcsinálni, amit edzőjük kér. Új edzőnk megmutatta: igenis van kiút a letargiából. A győri vereség ellenére bizakodtak a szurkolók, a Nyíregyháza elleni meccs alatti buzdítás és az azt követő ünneplés pedig önmagáért beszél. Remélem az MTK ellen ez tovább folytatódik és minél többen elkísérik a csapatot Budapestre és belehajszolják az újabb győzelembe. Ahogy Mészöly korábban említette: először a csapatnak kell lépnie a szurkolók felé. Ez péntek este megtörtént, és úgy érzem a drukkerek is viszonozták a játékot, a küzdenitudást.

– Az első félidő első fele tetszett, az azt követő percek kevésbé, ekkor nem tudom, mit akartunk játszani– jelezte a csákánydoroszlói Bedőcs Balázs. – A szünetben Mészöly Géza óriásit húzott Tommaso Rocchi beállításával, ez nagy edzői lépés volt. A csapat lelkesedése, küzdeniakarása és az, hogy óriási harcolt, nagyon megbecsülendő. Mondjuk így kellett volna már régóta küzdeniük a srácoknak. Remek volt a hangulat, egyetlen fütty nem jött a lelátóról, mindenhonnan csak a buzdítás. A második félideji játékra lehet alapozni az MTK és a Puskás Akadémia ellen. Ezzel a teljesítménnyel bentmaradunk, ebben biztos vagyok. Jómagam este tíz órakor – jónéhány Haladás-drukkerrel egyetemben – még a Kornerben énekeltünk Hali-indulókat, néha egy ötéves kisfiú vezényelte a kórusunkat.

Régen várt Hali-öröm. Fotó: Unger Tamás

– A Nyíregyháza elleni teljesítményre már lehet alapozni – fogalmazott a sárvári Vigano Richard. – Az új edző mentálisan rendbetette a labdarúgókat, hiszem, mostantól a maximumot nyújtják a fiúk. A játék kicsivel tudatosabb volt, mint korábban, ennyi idő alatt inkább a focisták lelkére lehet hatni – ami legalább olyan fontos tényező, mint, hogy taktikailag mennyire felkészült egy edző. Sok példát lehetne hozni erre a futball világából. A tribünön ültem, a közönség a küzdenitudást, a hajtást értékelte, régen volt ilyen jó hangulat, mint péntek este. Mindkét hátralévő meccset meg kell nyernünk, és akkor bentmaradunk.

- A sorsdöntő mérkőzésre elég szép számmal, nagyjából 30-an jöttünk össze a Kornerban - jelezte a szombathelyi Farkas László -  Az első félidőben elég lapos hangulat volt, a döcögő játék és a vendégek vezetése miatt. Aztán a második játékrészben jött az eufória... Cucu góljánál mindenki egymás nyakában. Lefújás után megvártuk az egységben a stadionból hömpölygő tömeget, és fél órán át ünnepeltünk régi Hali nótákat énekelve. Hogy mi lesz a folytatásban? Két győzelem és bentmaradás ... csak hinni kell benne! Hajrá Hali!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!