Haladás

2016.01.24. 13:08

Kőkemény meccsen kapott ki a Hali

Első törökországi felkészülési-mérkőzésén a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0-ra kikapott a lengyel elsőosztályú Zaglebie Lubintól.

haladas.hu

Szombathelyi Swietelsky-Haladás-KGHM Zaglebie Lubin 0-2 (0-2).

Belek, 50 néző, felkészülési-mérkőzés

Haladás: Rózsa – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak (Jánvári, 46.) – T. Wils (Iszlai, 60.), Savanovics, Nagy P. (Németh M., 46.) – Ugrai (Halmosi, 60.), Williams (Popin, 46.), Gaál. Edző: Mészöly Géza.

Gólszerzők: Papadopulos (37.), Wozniak (45.).

A szombathelyieknél pályára lépett az a bosnyák Mihajlo Savanovic, akit Pulában már tesztelt a zöld-fehérek szakmai stábja - most Törökországban is megnézik, mire képes a támadó. A Hali első törökországi ellenfele a lengyel elsőosztály hetedik helyén tanyázó Zaglebie Lubin volt.

 

A kezdősípszót követően egymásnak estek a csapatok, a 4. percben Rózsának kellett nagyot védenie. A 13. percben Williams beadásáról alig maradt le Ugrai. A 25. percben Williams szerzett erőszakosan labdát a középső védőtől, de kisodródott, így nem tudott kapura fordulni. Keményen, gyakran a durvaság határát súrolva futballoztak a lengyelek - de a Haladás sem maradt adós. A 37. percben egy jobb oldali beadás után Papadopulos két méterről a hálóba sodorta a labdát (1-0). Tovább ment az adok-kapok a mezőnyben - gyakorlatilag véget is ért a lengyel-magyar barátság...Parázs jelenetek zajlottak a pályán, a bíró szinte percenként osztotta a sárgákat a lengyeleknek, a magyaroktól egyedül Stef Wils sárgult be. A 45. percben egy jobb oldali beadás után a hosszún érkező Wozniak egy pattanás után 12 méterről védhetetlenül bombázott a hosszú, jobb sarokba (2-0).

Szünet után egy ideig a mezőnyben folyt a játék, helyzet egyik oldalon sem adódott. A cseréknek köszönhetően aktívabbá vált a Haladás - és átvette a meccs irányítását. A 72. percben Németh Márió 25 méteres szabadrúgását Forenc bravúrral szögletre ütötte. Halmosi adta be a szögletet, Jagodics hétméteres fejesét védte a lengyel kapus. Két perc múlva Németh Márió 22 méteres jobbról elvégzett szabadrúgása a bal kapufán csattant. A 75. percben Batarelo jobb oldali beadása után Jánvári öt méterről nem sokkal a bal kapufa mellé fejelt. A lengyelek teljesen beszorultak saját térfelükre. A 83. percben Németh szerzett labdát a jobb oldalon, beadására Popin becsúszva érkezett, de lövését a kapus szögletre tolta. A szöglet után Popin két hórihorgas lengyel védővel is összefejelt - noha a szerb-magyar csatárt is ápolni kellett, az ellenfél két játékosát le is kellett támogatni a pályáról...A 89. percben egy szabadrúgást Popin fejelt vissza a jobb oldalról, Stef Wils öt méterről, nagy helyzetből  a kapusba lőtt.

A kőkemény összecsapáson az első félidő a lengyeleké, a második a Haladásé volt. A vasiak azonban sokkal több és szebb akciót vezetettek ellenfelüknél, nem érdemeltek vereséget a jó erőkből álló Lubin ellen.

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!