Haladás

2015.07.01. 13:38

Haladás–Diósgyőr a 12. Király Kupán - Szombati felkészülési meccsek új játékosokkal

Szombaton 14 órától a az újperinti Király Sportlétesítmény ad otthont a 12. Király Kupa felkészülési labdarúgótornának.

Tóth Gábor

A Haladás mellett a Diósgyőr és a Vasas lép pályára – a Sopron lemondta a részvételt, a helyettesét keresik. A zöld-fehéreknél bemutatkoznak a próbájátékon lévő légiósok.

A hagyományos felkészülési tornán négy csapat vett volna részt. Az NB II-ben tavaly ötödikként záró Sopron azonban az utolsó pillanatban, egészen pontosan szerda délután lemondta a részvételt. A szervezők egyelőre keresik a „beugrót". A Bükön edzőtáborozó Diósgyőr negyedszer játszik a tornán, kétszer bajnokként távozott Újperintről. Az élvonalba feljutó Vasas harmadik alkalommal vesz részt a Király kupán. A házigazda szerepét betöltő Szombathelyi Swietelsky-Haladás pedig címvédőként fut neki az erőpróbának. A csapatok 2x30 perces mérkőzéseket játszanak, az elődöntők vesztesei vívják a bronzmeccset, a győztesek pedig a fináléban folytatják. A torna a hagyományoknak megfelelően pénzdíjas. Érdekesség, hogy a torna alapítója, egyben házigazdája, Király Gábor először szerepel játékosként a Király Kupán.

– Remek erőfelmérő vár ránk – vélekedett Mészöly Géza, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás trénere, aki a Vasas edzőjeként már részt vett egyszer a Király Kupán. – Minőségi csapatok ellen játszhatunk, remek környezetben, remek hangulatban. Lassan kiegyenesedünk, egyre jobban összeállunk, hiszen közelítünk a felkészülésünk hajrájához. Szeretnénk bizonyítani a szurkolóinknak, hogy jó úton járunk!

– A Király Kupa mindig is fontos állomása volt a felkészülésünknek, ezúttal is így van – árulta el Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Már szinte hagyomány, hogy az új játékosok ezen a tornán mutatkoznak be a szurkolóinkak. Ennek megfelelően szerelést húz szombaton a napok óta velünk készülő horvát védekező középpályás, Ante Batarelo és a cseh erőcsatár, Pavel Fort. Új információ, hogy kedden este megérkezett hozzánk a szintén támadóként bevethető Patric Vouho. A 28 éves elefántcsontparti labdarúgó játszott a ciprusi, a portugál és az ukrán élvonalban is. Ő is, akárcsak két társa, szombatig győzheti meg a szakmai stábot arról, hogy érdemes szerződtetni. Az eddigi igazolásainkat, Király Gábort és Predrag Bosnjakot pedig nem kell senkinek sem bemutatni. És természetesen pályára lép az új szerzeményünk, Gosztonyi András is – éppen volt csapata, a Diósgyőr ellen bizonyíthat első Haladás-meccsén.

A 12. Király Kupát 14 órakor Soproni VSE–Vasas FC (14.00) mérkőzés nyitotta volna meg, de az angyalföldi gárdának a Sopron visszalépése miatt egyelőre nincs ellenfele. A második elődöntőben 15.30-as kezdéssel Szombathelyi-Swietelsky Haladás–Diósgyőri VTK mérkőzést láthatnak a drukkerek. A bronzmérkőzés 17.30-kor, a döntő pedig 19 órakor lesz.

Király Ferenc létesítményvezető jelezte: a tornán ugyanazok a biztonsági előírások érvényesek, mint az NB I-es bajnoki mérkőzéseken. A 14 év alattiaknak és a nyugdíjasoknak ingyenes a belépés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!