Haladás

2014.09.02. 16:53

Hali-győzelem a Ligakupában

A labdarúgó Ligakupa G-csoportjának első fordulójában a Haladás 2-0-ra verte a Lombard Pápát.

haladas.hu

Lombard Pápa–Szombathelyi Haladás 0-2 (0-2). Pápa, 100 néző, labdarúgó Ligakupa-csoportmérkőzés, vezette: Szőts.

Lombard Pápa: Horváth G. – Tóth G., Bogunovics, Gál, Coroian (Iványi, 78.) – Benkő, Badics (Csilus, 46.), Schmid (Palkovics, 46.; Ihász, 67.), Erdősi (Frizoni, 46.) – Waltner, Böröczky. Edző: Mátyus János.

Szombathelyi Haladás: Mursits (Gyurján M., 46.) – Angyal (Zsirai, 46.), Dvorschák, Devecseri, Farkas – Schimmer (Szakály, 46.), Németh M., VÁROSI, Nagy O. (Gyurján B., 46.), HALMOSI (Zamostny, 46.) – GAÁL. Edző: Artner Tamás.

Az esőtől alaposan felázott talajú pályán a Haladás kezdte jobban a mérkőzést, bő tíz perc elteltével vezetést szerzett. A 11. percben Nagy Olivér a bal oldalon Halmosihoz passzolt, aki lefutott az alapvonalig, középre adott labdáját Gaál hat méterről a jobb sarokba helyezte (0-1). A 20. percben Farkas szöktette a bal szélen Halmosit, a csapatkapitány középre centerezését Városi tíz méterről a jobb sarokba vágta (0-2). Nagy fölényben futballozott a Haladás, fél óra elteltével egy percen belül két gólt is szerezhetett volna a vasi együttes.

A szünetben a pápaiak hármat, a szombathelyiek ötöt cseréltek.

Fordulás után sem változott jelentősen a játék képe, a vendégek többször is veszélyeztették Horváth kapuját, a másik oldalon Gyurján Mártonnak egyszer kellett védenie. A játék valamivel kiegyenlítettebbé vált, mígnem a 62. percben Tóth Gábor megtiporta a földön fekvő Németh Máriót, amiért a játékvezető jogosan kiállította. Ezt követően a Pápa végképp elveszítette esélyét a felzárkózásra, a hátralévő szűk félórában a vendégek nyugodtan adogattak, tartották a labdát.

A szombathelyiek győzelme teljesen megérdemelt, a helyzetek alapján négy-öt góllal is nyerhettek volna.

– Örömteli, hogy a fiúk komolyan vették a meccset, és annak is örülök, hogy győztünk, hiszen valamennyi siker megerősíti a csapatszellemet – értékelt Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője.

A csoport másik mérkőzésén: Soproni VSE–Siófok 0-2.

A második fordulóban szeptember 16-án, kedden 18 órakor a Haladás a Siófokot fogadja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!