Haladás

2016.01.21. 17:01

Hali-útirány: Törökország

Román, lengyel és osztrák csapat ellen vív edzőmérkőzés Sidében a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata.

Pum András

A hatnapos horvátországi után pénteken ezúttal tíznapos törökországi, sidei edzőtáborba utazik a Szombathelyi Swietelsky-Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A sérülése után rehabilitációt végző Fehér, Dudás, Martinez és Török nem tart a csapattal.

A zöld-fehérek pénteken 14.30-kor indulnak el autóbusszal Szombathelyről, gépük 18.55-kor száll fel Bécsből és helyi idő szerint (a törökök egy órával előbbre járnak) 22.35-kor landol Antalyában, majd busszal megy tovább a csapat a 75 km-re található Sidébe, a Hotel Starligh Convention Centerben Thalasso&Spa-ban lesz a főhadiszállás. Halmosiék három edzőmeccset vívnak.

Bármennyire is jól néz ki, nem üdülni megy a Hali a sidei hotelbe

Vasárnap 16 órakor a lengyel elsőosztály hetedik helyén álló Zaglebie Lubin, jövő szerdán 17 órai kezdettel a román elsőliga 13. helyén tanyázó Voluntari, míg pénteken 15 órakor az osztrák másodosztály harmadikja, a LASK Linz ellen lépnek pályára a zöld-fehérek

.– A horvátországi edzőtáborral ellentétben Törökországban inkább a játékon lesz a hangsúly, szeretnénk minél jobban kihasználni a jó minőségű edzőpályákat – mondta Mészöly Géza, a Haladás edzője. – Miután pénteken késő éjszaka érünk a hotelba, szombaton délelőtt regeneráló edzést tartok, ám délután már teljes intenzitással tréningezünk. A tíz napban a technikai, taktikai dolgok finomítása kerül előtérbe. Ami a próbajátékos Kaufmannt illeti, a gólja sokat nyomott a latba, ám úgy láttam, hiányzott belőle a dinamika, és ahogy megtudtuk, korábbi csapatainál sokat volt sérült. A szerdai meccs után csütörtök délelőtt velünk edzett, aztán vissza kellett térnie klubjához. Még nem döntöttünk vele kapcsolatban.

Mészöly Géza együttese három edzőmeccset is játszik Törökországban

Az utazó játékoskeret: Király, Rózsa, Gyurján  (kapusok). Angyal, Jagodics, S. Wils, Schimmer, Jánvári, Bosnjak, T. Wils, Nagy P., Batarelo, Iszlai, Németh M., Halmosi, Gaál, Gyürki, Popin, Medgyes, Petró, Ugrai (mezőnyjátékosok).

Stáb: Mészöly Géza vezetőedző, Németh Roland, Jagodics Zoltán másodedzők, Garami Zsolt erőnléti edző, Jakab Csaba kapusedző, Jakab Ferenc, Váradi Gábor masszőrök, Tóth Miklós ügyvezető igazgató, Vörös Csaba technikai vezető, Gyimesi Csaba stadionbiztonsági projekt-vezető.

Amennyiben a péntek délelőtti orvosi vizsgálaton megfelel, természetesen az ausztrál támadó David Joel Williams is a csapattal utazik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!