Haladás

2015.01.23. 15:10

Hali-vereség Törökországban

Második felkészülési mérkőzésén a szinte csak fiatalokkal felálló Haladás 4-1-re kikapott az orosz másodosztályú FC Gazovik Orenburgtól.

Unger Tamás

Szombathelyi Swietelsky-Haladás–FC Gazovik Orenburg (orosz) 1-4 (0-2). – Manavgat, 50 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Gyürü – Hirschler (Alcibiade, Jagodics), Angyal, Czingráber, Dallos – Soltész, Nagy P., Mancini – Török, Rocchi, Rácz. Edző: Szentes Lázár.

A 18 csapatos orosz második liga 6. helyén álló Orenburg ellen Szentes Lázár ezúttal a fiatalabb játékosokat küldte pályára, a rutinos Tommaso Rocchi volt a csapatkapitány. A 3. percben egy jobb oldali beadás után Alonyin öt méterről fejelt a bal sarokba (0-1). Egy ideig  támadásban maradtak az oroszok, majd átvette az irányítást a Haladás. Ám hiába támadott többet, és birtokolta a labdát, kapura veszélytelen volt a szombathelyi csapat. A 38. percben egy jobb oldali akció után Kalotev az ötösről a bal sarokba helyezett (0-2).

Szünet után az 53. percben Kobljanko forgolódott a tizenhatoson belül, majd balról, hat méterről a bal sarokba lőtt (3-0). Beszorult a vasi csapat, a 63. percben Kobljanko büntetőjével már négy góllal mentek az oroszok, akik egyre-másra dolgozták ki helyzeteiket. A 74. percben Rocchi 20 méterről a kissé kint álló kapus felett a bal sarokba csavart (4-1). A hátralévő időben egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel, az utolsó percekben az oroszok két ziccert is elhibáztak.

Az első félidőben jól tartották magukat a Haladás fiataljai, szünet után azonban sok labdát elpasszoltak, ebben a játékrészben különösen a védelmük tűnt sebezhetőnek.

Rocchi szerezte a Hali gólját

A zöld-fehérek legközelebb vasárnap délután (a pontos kezdési időpont még nem ismert) az azerbajdzsáni első osztály 5. helyén álló Gabalával csapnak össze.

A  Haladás 19 éves támadója, az ősszel három bajnokin kezdőként pályára lépő Medgyes Zoltán tavasszal kölcsönben az NB II-es Mezőkövesdben szerepel. A főleg az U21-es csapatban futballozó 20 éves védő, Füredi Patrikot pedig a szintén másodosztályú Soroksár teszteli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!