Haladás

2014.09.22. 10:07

Hali-Vidi: Tommaso Rocchi, Nagy Olivér, Rózsa Dániel a sorrend

Az InStat játékoselemző rendszer segítségével értékelhettük a Szombathelyi Haladás-Videoton (0-2) találkozót.

haladas.hu

A rendszer úgy működik, hogy van körülbelül 300 ember, akik hétvégén mást sem csinál, csak elemzi a videóra rögzített meccseket (egy hétvégén összesen 6-700 meccset világszerte), minden játékos gyakorlatilag minden mozdulatát felviszik a rendszerbe. Egy ember körülbelül hat óra alatt végez egy meccsel - derül ki az origo.hu egy tavalyi cikkéből. Olyan csapatok használják ezt a rendszert, mint a Chelsea, a Valencia, a Roma, a Lazio vagy a legnagyobb orosz klubok, Magyarországon pedig két éve minden NB I-es csapat hozzájuthat, mivel a Magyar Labdarúgó Szövetség megvásárolta a szolgáltatást, és továbbadta a kluboknak.

Az NB I-es együttesek minden héten kapnak egy részletes statisztikát arról, hogy a játékosaik a legutóbbi meccsen hogyan teljesítettek. A rendszer különbséget tesz a különböző passzok között, így van biztonsági (labdatartó), mélységi, támadó- és kulcspassz is, tehát több szempont alapján ad képet egy-egy focista technikai tudásáról. Számolják a faultokat, labdaszerzéseket, gyakorlatilag a futballisták valamennyi mozdulata bekerül a statisztikákba. Az is látható például, melyik három csapattársához passzolt leggyakrabban egy focista. Emellett ábrákkal, diagramokkal is kiegészítik az értékeléseket.

Nos, a bevezető után lássuk, mely Hali-játékosok teljesítettek a legjobban a Videoton elleni, 2-0-ra elveszített bajnokin.

A legjobb mutatóval Tommaso Rocchi rendelkezik, a csatár 182 pontot kapott, második Nagy Olivér 181, harmadik Rózsa Dániel 179 egységgel.

A rendszer Rocchit hozta ki a legjobbnak. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!