Haladás

2015.05.28. 10:52

Halmosi Péter: Senkit sem kell motiválni szombaton

A Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter - társaihoz hasonlóan - tisztában van a szombati, Puskás Akadémia elleni meccs fontosságával.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás rengeteg nagy csatát megélt, 35-szörös válogatott játékosa, Halmosi Péter úgy véli, a sorsdöntő, szombati meccsre egyetlen játékosnak sem kell elmagyarázni, mekkora a tét. Noha a zöld-fehérek csapatkapitánya bízik bent, hogy a Paks rendesen odateszi magát a rivális Dunaújváros ellen, elsősorban a mieink győzelmében hisz.

- Játszottunk már jónéhány olyan meccset, ami nagyon fontos volt, de tény, ez lesz az utolsó szalmaszál, itt nem lehet hibázni, akárhogy is, de nyerni kell a Puskás Akadémia ellen - mondta Halmosi Péter. - Senki sem akar a másodosztályban futballozni - én meg főleg nem. Valamennyiünk számára nagyon fontos a mérkőzés, így mindenkinek saját magát kell motiválnia. Rólam mindenki tudja, számomra mit jelent a Hali, de akik nem itt születettek, nekik érthető módon nem ugyanaz az érzés. Nekik viszont az a fő motiváció, hogy jövőre is NB I-ben futballozhatnak, a karrierjük múlhat a bentmaradáson. Úgy érzem tehát - hasonlóan a korábbi meccsekhez - senkit sem kell külön ráhangolni a szombati bajnokira. Aki nem hisz abban, hogy győzünk, nem is való közénk.

Halmosi Péter számára rengeteget jelent a Haladás. Fotó: Unger Tamás

- A csütörtök délelőtti edzésünk más volt, mint a korábbiak, két-három órás mentális tréninget tartottunk a teremben - folytatta Halmosi. -  Különböző feladatokat kellett végrehajtanunk - úgy vélem, valamennyiünkre nagyon jó hatással volt a foglalkozás. Szombaton úgy kell hozzáállnunk a meccshez, mint Győrött vagy a Nyíregyháza ellen a második félidőben tettük. Muszáj kihasználnunk a hazai pálya előnyét. Ami a szurkolókat illeti, buzdításukkal mindig tudnak nekünk segíteni, megadják a hangulatot, persze ehhez az is kell, hogy a csapat jól futballozzon. Jó lenne azonban, ha már akkor is szurkolnának amikor még nem vezetünk. Együtt, közösen könnyebben megnyerjük a meccset. Tudjuk, hogy a Paks-Dunaújváros mérkőzés eredménye is fontos lehet számunkra, hazudnék, ha azt mondanám, nem érdekel majd, mi történik a másik pályán. Azonban szombat este csak a Puskás Akadémia elleni 90 percre szabad koncentrálnunk, semmi sem terelheti el a figyelmünket a mérkőzésről. Közben persze bízunk bent, hogy a Paks is odateszi magát. Ellenfelünk, a Puskás Akadémia az egyik legjobb körülmények között dolgozó csapat, ha csak ezt nézzük, jóval előttünk vannak. A tabellán viszont már nincs akkora távolság a két gárda között. A Felcsút stabil középcsapat, tele volt válogatott játékosokkal. Azonban a meccs döntő részében nekünk kell dominálnunk, és nincs mese, be kell húznunk a három pontot. Nem jó, hogy még mindig tele vagyunk sérültekkel, hiszen nem olyan bő a keretünk, de annak kell megoldania a feladatot, aki a pályán van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!