Haladás

2016.03.24. 11:56

Csak a csapategység!

Az OTP Bank Liga hetedik helyén tanyázó Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter visszatérésre készül sérülése után.

Pum András

Habár betöltötte a 36-ot, Halmosi Péter nélkül elképzelhetetlen a zöld-fehér csapat. A vasiak korábban Ausztriában és Angliában is légióskodó 35-szörös válogatott csapatkapitánya eddigi NB I-es pályafutása során 329 bajnokin 55 gólt szerzett. Halmosi az utóbbi meccseket javarészt sérülés miatt kihagyta és hogy mennyit számított a hiánya, azt éppen a szombathelyiek vezetőedzője, Mészöly Géza ecsetelte.

Úgy fest, Halmosi sérülése a múlté, és jövő szombaton már pályára léphet a Puskás Akadémia elleni összecsapáson.

– A február végi Diósgyőr-meccsen meghúztam a bal combomat, és hogy ne legyen nagyobb baj, a Videoton ellen a biztonság kedvéért nem kezdtem, csak a hajrára álltam be – mondta Halmosi Péter. – A soron következő, Újpest elleni találkozó előtt nem is volt semmi bajom, ám a meccsen előbb a bal, majd a jobb vádlimat is meghúztam, majd a 70. perc körül éreztem, hogy a bal combomban is gondok vannak. Szerencsére nem szakadt el semmi, valószínűleg izomfáradtság okozta a problémákat. Ebben nagymértékben közrejátszott, hogy különböző állagú, minőségű pályákon edzettünk és futballoztunk. Az MTK és a Diósgyőr-meccset kihagytam, ám a héten már rendesen edzettem és noha még érzem a jobb vádlimat, ez csak kicsit zavar a tréningeken. Az utóbbi négy meccsen három vereséget begyűjtő Haladásból tehát sérülése miatt a csapatkapitány kimaradt, de ettől még látja, mi a baj.

– A legnagyobb gondot abban látom, hogy amíg ősszel tudtuk, hogyan kell egy meccset akár 1-0-ra megnyerni, vagy hátrányból döntetlenre hozni, tavasszal ez nem sikerül – mondta Halmosi. – Csak focizgatással ugyanis nem lehet pontokat gyűjteni, a sikerhez nyerő típusú labdarúgókra van szükség. Olyanokra, akik képesek rendszerben játszani és nem követnek el taktikai hibákat. Az MTK ellen idegenben korán vezetést szereztünk, tehát jól, korai góllal kezdtünk, mégis kikaptunk, amiben kisebb-nagyobb taktikai fegyelmezetlenségek is szerepet játszottak. Mindenkinek tisztában kell lennie azzal, hogy a labdarúgás csapatsport, és persze mértékkel szükség van látványos megoldásokra, flikk-flakkra is, de legfontosabb a csapategység, hogy minél többet tegyél a közösbe. Hogy úgy mondjam: nem elég csinálni valamit, meg kell csinálni. Persze  a sok sérült is megnehezítette Mészöly Géza dolgát, remélhetőleg a maródiak visszatérésével javul a teljesítményünk. Aki engem ismer, tudja, ahogy eddig is, a jövőben is mindig odateszem magam.

Halmosi Péter hamarosan visszatérhet a pályára

A kiegyenlített mezőnyre jellemző, hogy noha a vasiak utóbbi négy bajnokijukon egy pontot szereztek, így is csupán négy egység a hátrányuk a második MTK mögött.

– Mi játékosok magunk között nem tűztük ki célként, hogy teszem azt az első ötben végezzünk, azt akartuk elérni, hogy minden meccsen stabilak maradjunk és hozzuk ki a maximumot – jelezte Halmosi. – Habár az utóbbi meccseink nem sikerültek, nem lehetek elégedetlen eddigi szereplésünkkel. Hét forduló van hátra a bajnokságból, az a legfontosabb, hogy hozzuk a meccseket és az utolsó fordulókra dobogó közelben legyünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!