Haladás

2016.06.26. 11:18

A buszon drukkolnak Halmosiék a válogatottnak

A Haladás csapatkapitánya, Halmosi Péter bízik Király Gáborékban és a ma esti magyar diadalban.

Pum András

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás rutinos, 37 esztendős, 35-szörös válogatott csapatkapitánya, Halmosi Pétert nem lepte meg a magyar válogatott jó szereplése, a középpályás a torna előtt is bízott a csapatban. Halmosi szerint jó esélye van a csapatnak a bombaerős belgák ellen is.

- Ha csak az elmúlt évek teljesítményét nézzük, erőn felül teljesített a csapat - szögezte le Halmosi Péter. - De azt vallom, amit édesapám is: "a magyar népnél tehetségesebb nem nagyon van, de irigyebb sem sok".  Tudtam, hogy a magyar játékosok tehetségesek, hogy tudnak focizni, de az irigység, a széthúzás, a közeg nem visz előre. Ám a sikeres Eb-szereplés kapcsán ismét kiderült: a futball világhatalom, hiszen egy egész nemzetet egységbe képes kovácsolni, össze tud rántani. Nem csak a futballnak, az országnak is óriási szüksége volt erre a sikerre, mert csak együtt, közösen léphetünk előre. Visszatérve az Eb-re: sokan azzal is elégedettek lettek volna a torna előtt, ha pontot szerzünk, ehhez képest még veretlenek vagyunk. Bármi is lesz az eredmény Belgium ellen, büszkék lehetünk a fiúkra. A mostani keret 80 százalékával anno játszottam együtt a válogatottban, van egy csevegőoldalunk, ahol én is fent vagyok, úgyhogy naprakész vagyok a srácokkal kapcsolatban. Dárdai Pál indította el ezen az úton a válogatottat, amit most Bernd Storck továbbvitt. A siker egyik fontos eleme, hogy elhitették a játékosokkal, hogy igenis tudnak futballozni és többre képesek, mint eddig.

- Korábban is mondtam már: a futball csapatjáték, csak akkor lehetsz sikerese, ha rendszerben tudsz futballozni - persze kvalitás is kell hozzá. - folytatta Halmosi Péter. - Emellett egység, akarat, alázat kell még a sikerhez: nos, ezek mind megvannak a mostani magyar válogatottban. Ami a csoportmeccseket illeti, nem féltettem a srácokat, tudtam, hogy stabilak leszünk és azt is, hogy tudunk futballozni. Márpedig ha ez a kettő megvan, nagy baj nem lehet. Az első meccsből jól jöttünk ki, és az osztrákok elleni siker lendületet, adrenalinfröccsöt adott a gárdának, ráadásul a játékunk is meccsről-meccsre javul. Az biztos, hogy lesznek helyzeteink a belgák ellen is és ha az első gólt mi szerezzük, muszáj kinyílniuk ellenfelünknek, márpedig a kontra nekünk fekszik. A csapatvédekezésünk mindhárom franciaországi mérkőzésünkön remekül működött - ez az alapja a labdarúgásnak. Az osztrákok és a portugálok is magas szintet képviselnek, de a világranglista második helyén álló belga csapat egyénileg igazán kiváló játékosok alkotják, nem véletlenül futballoznak topcsapatokban. Ám a minőséget akarattal, szervezettséggel kompenzálni lehet. Láthattuk a szombati meccseken, hogy alig esik gól, az estitől sem várok gólzáport.

Halmosi Péter ma este is szeretne hasonló pillanatokat átélni

A Haladás keretében jelenleg egy belga futballista, Stef Wils szerepel.

- Ó, mióta kiderült, hogy velük játszunk, folyamatosan megy a zrika, jómagam is többször figyelmeztettem Stefet, hogy nagyon elverjük őket - jelezte Halmosi. - Ő egyébként azt mondta, hogy a belgák csapatként nem annyira egységesek mint a mieink, viszont ezt minőséggel kompenzálják. Mindenesetre egész héten azt szerveztük, hogy tudjuk megnézni a meccset. Négy órakor játszunk Ausztriában a Rapid Wiennel, mire hazaérünk, vége is a magyar-belgának. Szerencsére a modern, minden igényt kielégítő buszunkban több televízió is van, és már kipróbáltuk, hogy a világháló segítségével tudjuk nézni a meccset. ADinamo Moszkva elleni edzőmeccsünk után ugyanígy néztük a magyar-portugál összecsapást is, úgyhogy a csapat - ugyebár Stef kivételével... - együtt drukkol a válogatottnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!