Haladás

2015.10.10. 09:07

Halmosi Péter: Nyer a magyar válogatott

A magyar labdarúgó-válogatott győzelmét várja a vasárnap esti, görögországi Európa-bajnoki-selejtezőn Halmosi Péter, a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 35-szörös válogatott csapatkapitánya.

Pum András

A zöld-fehérek meghatározó játékosa, Halmosi Péter egy alkalommal, 2007. november 21-én szerepelt Görögország ellen, szintén EB-selejtezőn. Akkor a hellének 2-1-re nyertek a Puskás Ferenc-stadionban. Halmosi szerint ezúttal ugyanilyen arányban győznek Pireuszban Királyék. A lengyel-ír meccsen pedig döntetlent vár a szombathelyiek rutinos futballistája.

Görögország–Magyarország – Vasárnap, 18.00, TV: M4

- Megmondom őszintén, a Feröer-szigetek ellen az első félidőben nagyon ideges és mérges voltam. A második játékrészben - különösen az első húsz percben - aztán már nagy nyomást gyakoroltunk a nem topcsapat szintjén lévő vendégekre – igaz, nemzetközi szinten senkit sem szabad lebecsülni. Böde Dániel két egyéni villanásával sikerült fordítanunk. Sokat köszönhetünk Daninak, hiszen ha nem így száll be a meccsbe... Az első góljánál kevés játékos fejeli így el a labdát, a második találatáról nem is beszélve. De ez nem meglepő, a mai futballban gyakran az egyéniségek döntenek. Ami a vasárnapi meccset és a görögöket illeti, noha annyira nem rosszak, mint azt a helyezésük mutatja, de ahogy hallani, a selejtezősorozat végére kevésbé motiváltak. Szerintem nyerünk, azt nem tudom, hogy ez a győzelem mire lesz elég – de teljesen mindegy hogyan, valahogy jussunk ki az Eb-re.

Tippem: 1-2.

Lengyelország–Írország – Vasárnap, 20.45., TV: Sport2

- Mindkét csapatnak meleg a pite, ezért egyik sem kockáztat, emiatt nem esik sok gól sem. Nem bírnak egymással a csapatok, szerintem döntetlen lesz, mégpedig 1-1. Ez pedig azt jelenti, hogy miután a dublini meccs is ugyanennyi lett, gólaránnyal a lengyelek jutnak ki második helyen Franciaországba.

Tippem: 1-1.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!