Haladás

2015.04.03. 19:05

Harmadik tavaszi győzelmére készül a Haladás

Az OTP Bank Liga 22. fordulójában vasárnap 16.30-kor a 12. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 15., kiesőhelyen álló Budapest Honvédot fogadja.

Pum András

Tavasszal még nyeretlen a Budapest Honvéd. A tavaszi rajt előtt három héttel, február 7-én edzőváltáson átesett kispestiek – Csábi József helyére Marco Rossi került – 2-0-ra kikaptak Nyíregyházán, majd odahaza az MTK is ugyanilyen arányban verte őket. Ezt követte egy felcsúti 1-1-es döntetlen, majd az Újpest elleni, hazai 2-2. A télen kicserélődött a piros-feketék játékoskerete, sok légiós távozott, sok érkezett, közülük a hatszoros venezuelai válogatott támadó, Jesús Meza tűnik nagy fogásnak.

Ami a Haladást illeti, ha csak az utolsó öt forduló eredményeit nézzük, negyedik a tabellán a zöld-fehér csapat. Amennyiben a legutóbbi két fordulóban két győzelmet begyűjtő vasiak megverik a Honvédot, hat ponttal elhúznak riválisuktól.

– Nem jött jól a válogatott mérkőzés miatti kéthetes szünet – szögezte le Szentes Lázár, a Haladás edzője. – Az első héten többen is hiányoztak sérülés miatt, így nem tudtunk normálisan készülni. A második hétre próbáltuk összerakni a dolgokat, de teljesen más ez, mint amikor bajnoki ritmusban készülünk. Kilenc bajnoki van hátra, négyet még meg kell nyernünk – és kit verjünk meg, ha nem itthon egy riválisunkat? Győzni akarunk a Honvéd ellen. Rocchi és Dudás már velünk edzett, de egyik sem lesz még kerettag. A régóta sérült Katona mellett Devecseri a lovaglóizmával, Schimmer a bokájával, Fehér a térdével kínlódik – utóbbi a kispadra leülhet. Török hasfalhúzódást szenvedett, Rácznak pedig eltörött a kulcscsontja, már meg is műtötték. Halmosi eltiltott. Ami Rózsa Dánielt illeti, elmondtam neki, hogy csak a soron következő mérkőzésre, illetve a tavaszra koncentráljon, ne foglalkozzon azzal, hogy nyáron Király Gábor személyében riválisa érkezhet. Azt nyújtsa, amit eddig tavasszal produkált.

Radó András lendületes játékára nagy szükség lesz a Honvéd ellen is. Fotó: Szendi Péter

Összeállítás: Rózsa – Jagodics, Alcibiade, Bühler, Jánvári – Nagy P., Iszlai – Mancini, Radó, Gaál – Martínez.

Cserék: Branescu, Angyal, Kretz, Czingráber Fehér, Németh M., Tóth M., Petró.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a mieink tiszta fehérben lépnek pályára.

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Tóth II. Vencel, Becséri Gergely.

Tavaly tavasszal Hrepka-duplájával 2-0-ra vertük a Honvédot

 

A meccsre jegyet elővételben  - olcsóbban! - szombaton 10 és 12 óra között a Legea-Haladás Ajándékboltban lehet még vásárolni. Vasárnap 13 órakor nyitnak a Rohonci úti pénztárak, az 5-ös és 6-os pénztárban klubkártyát is lehet venni.

A meccsről honlapunkon online-közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!