Haladás

2015.06.28. 17:21

Hetet kapott a Haladás (Frissítve)

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás 7-0-ra kikapott az orosz Tyerek Groznijtól.

haladas.hu

Tyerek Groznij - Szombathelyi Swietelsky-Haladás 7-0 (3-0).

Bad Tatzmannsdorf, 200 néző, felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa (Gyurján M., 27.) - Schimmer, Jagodics, Devecseri, Bosnjak - Nagy, Iszlai - Gaál, Németh M., Halmosi - Radó. II. félidő: Gyurján M. - Angyal, Czingráber, Zsirai, Jánvári - Jancsó, Medgyes - Grabant B., Tihanyi, Martinez - Török.

Ezúttal Rózsa Dániel kezdett, Király Gábor a négy helyszínen zajló "Kapusháború" elnevezésű sorozat miatt pár napos pihenőt kapott.

Az első negyedóra küzdelmes, harcos játékot hozott, a 19. percben Németh az alapvonalról visszagurított labdája elgurult a gólvonal előtt. A 23. percben a semmiből szerzett vezetést a Groznij. Magomed 14 méterről, jobbról félmagasan a jobb kapufa mellett lőtt a hálóba (1-0). Egy perc múlva Radót szabálytalanul szerelték a tizenhatoson belül, ám a bíró továbbot intett. A 25. percben Magomed 18 méterről lőtt a bal sarokba (2-0). A 27. percben a lesről kilépő grozniji játékos át akarta emelni a labdát Rózsa felett, aki a tizenhatoson kívül kézzel elütötte a labdát. A bíró cserével kiállította a Haladás kapusát. A 31. percben Magomed 14 méterről a bal sarokba bombázott (3-0). Ezt követően mezőnyjáték folyt a pályán.

Szünet után a 48. percben egy jobb oldali beadást Mirzov tíz méterről helyezett a kapuba (4-0). Az 51. percben Mbengue 40 méteres sprint után 15 méterről a bal sarokba gurított (5-0). A 62. percben Ivanov 18 méteres szabadrúgása a jobb felső sarokban landolt (6-0). Három perc múlva Mbengue 17 méterről a bal sarokba lőtt (7-0). Ezután a Haladás is vezetett néhány veszélyes támadást. Tihanyi kétszer is lőtt, mindkétszer védett a kapus, A 71. percben Török fejelt a kapu mellé egy százszázalékos helyzetet, míg a 85. percben Angyal beadását Török fejelte a felső kapufára.

Az első félidőben egyenrangú ellenfele volt a Haladás a Groznijnak, és nem kapott meg két tizenegyest sem. Szünet után viszont sokkal jobb volt az orosz együttes. A Tyerek Groznij megérdemelten nyert, de a vasiaknak is voltak helyzetei, ám ezeket kihagyták.

- Egy nagyon jó ellenfél ellen játékban sokáig versenyben voltunk, ám egyéni és csapathibáinkat könyörtelenül megbüntették az oroszok. 1-0 után nagyon megindult az ellenfél, elkezdett futballozni, ugyanakkor ha  bíró befújja a tizenegyest - amelyet még az ellenfél játékosa is elismert, hogy az volt - lehet, hogy másképp alakul a meccs. A védőzónában távol álltunk az emberektől, ezen javítanunk kell. Komoly melóban vagyunk, dolgozni kell tovább, hiszem, hogy meglesz az eredménye. A héten három-négy külföldi játékos érkezik a csapathoz, a belgákról még nem döntöttünk - mondta Mészöly Géza

Tudósított: Vörös Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!