Haladás

2015.03.28. 15:14

Holland sztároknál járt az Illés Akadémia szakmai igazgatója

Eindhovenben járt nyolc napos tanulmányúton Pacsi Bálint, az Illés Akadémia szakmai igazgatója.

haladas.hu

A Szalai László által, rendkívül magas szinten szervezett Pro licences labdarúgó kurzus kötelező szakmai útján a PSV Eindhoven első csapatánál járt vendégségben Pacsi Bálint. Hollandia bajnokesélyes csapata a legfiatalabb átlagéletkorú (22,4) kerettel büszkélkedhet Európában. Ez keltette fel a kurzussal 1,5 év után május elején végző sportvezető érdeklődését, így élőben szerzett lényeges tapasztalatokat az akadémiáról érkező játékosok beépítési nehézségeiről és szépségeiről. Nem mástól, mint Philip Cocu-től, az első csapat vezetőedzőjétől. Elmondása szerint az egyén szerepel a játékos nevelést a zászlójára tűző holland élcsapat fontossági listájának elején. Ezt bizonyitja, hogy nem sajnálják a 70 millió eurójú költségvetéssel rendelkező klubnál (az Illés Akadémia 5 millió forintból gazdálkodik), hogy folyamatos mérésekkel ellenőrizzék a gyerekek fejlődését.

Pacsi Bálint (balról) Ruud van Nistelrooy-jal  (középen) is találkozott

Három hetente testzsírszázalék mérés és ha kell, azonnali táplálékösszetétel változtatás egyénekre lebontva. Heti vérvétel és ebből egyéni terhelés-pihenés lebontás. Növekedési fázisban havi magasság és súlymérés, hogy a robbanásszerű növekedést produkáló játékosokat ki tudják emelni a megterhelő edzésekből.

Az akadémián dolgozó edzőkkel (Ruud van Nistelrooy, Marc Van Bommel,Luc Nilis) végzett tapasztalatcserék során a trénerek kiemelték, az edzéstervezésnél a terhelésből fakadó hosszú távú sérülések elkerülése a legfőbb cél, hogy semmi ne maradjon ki a játékosok fejlesztéséből. Mellette mindennap keresik az apró részletek finomítási lehetőségét, hogy végre a sok második hely mellett végre világbajnokok legyenek Johann Cruyff utódjai.

Pacsi Bálint óriási élményekkel zárta feltérképező útját, hiszen Amszterdamban 2500 néző előtt tekintette meg az AJAX-PSV  U19-es derbyt ,amit másnap a teltházas PSV -AJAX első osztályú holland bajnoki rangadó követett

Philip Cocu-vel (középen)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!