Haladás

2017.04.07. 15:10

Honvéd, vigyázz? Jó formában lévő csapatok találkoznak

Szombathely - A labdarúgó NB I. 25. fordulójában szombaton 18 órai kezdettel az ötödik helyen álló Szombathelyi Swietelsky-Haladás a második Budapest Honvédot fogadja a soproni Városi Stadionban.

Pum András

A kiváló formában lévő Budapest Honvédot fogadja a Haladás. A Marco Rossi irányította piros-feketék idei öt bajnokijukból hármat megnyertek, valamint egy-egy döntetlent és vereséget gyűjtöttek be. Legutóbb a bajnoki címvédő Ferencvárost győzte le 2-1-ra Puskás Ferenc korábbi klubja. De nem csak a Honvéd, a Haladás is elkapta a fonalat, a Vasas elleni idegenbeli 3-2-es siker után egy hete a Mezőkövesdet győzte le 4-2-re. Két meccsen tehát hét gólt szereztek a vasiak, amelyből a remek formában futballozó David Williams hármat vállalt. Ősszel Sopronban 1-1-gyet játszott a két csapat, a Bozsik-stadionban 2-1-re nyertek Gazdagék. Jelen pillanatban a Haladás 35, a vendégcsapat 44 pontot gyűjtött.

Király Gábor és a kispesti középpályás Hidi Patrik szombaton is farkasszemet nézhet egymással
Fotó: Unger Tamás

- Összeérett a kispesti csapat, amit az fordulók eredménye is igazolnak - mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Az egyik legjobb formában lévő együttest fogadjuk, remek futballisták alkotják keretüket. Bombaerős a támadószekciójuk, Eppel, Lanzafame, vagy a Fradi ellen gólt szerző Zsótér kiváló játékos. S akkor még nem szóltam a fiatalokról, Hidiről, Gazdagról, Bobálról, aztán a több poszton is bevethető rutinos Kamberről, vagy éppen a kapus Grófról. A Honvéd sikereivel bejelentkezett a bajnoki címért, úgyhogy már csak ezért is kőkemény meccs vár ránk. Ugyanakkor nekünk is van mire építenünk, legutóbbi két meccsünket hét gólt rúgva megnyertük: kellő önbizalommal léphetünk pályára. Igaz, még mindig nem szereztük meg a biztos bennmaradáshoz szükséges pontokat, tehát nem dőlhetünk hátra.

Megjegyzem, akkor sem fogunk, ha már meghúzták alattunk a vonalat. A fiúk elszántak, szeretnék felhívni magunkra a figyelmet, eredményesen és jó futballal kirukkolni. Szeretnénk megmutatni, hogy bármely csapattal, így a Honvéddal is felvesszük a versenyt. Funsho Bamgboye, Ezequiel Calvente, Rózsa Dániel, Németh Márió, Jánvári Gábor sérült, Halmosi Péter eltiltott.

Összeállítás: Király - Polgár. Wils, Jagodics, Devecseri - Iszlai, Kovács, Jancsó - Mészáros, Williams, Rácz.

- A Honvéddal mindig is jó meccseket vívtunk, igyekeztünk megnehezíteni a dolgukat, hol kisebb, hol nagyobb sikerrel - jelezte Király Gábor. A vasiak 108-szoros válogatott kapusa hazatérése óta két kispesti büntetőt is hárított. - Marco Rossi nagy stratéga, résen kell tehát lennünk. Nem csak elöl, a védelemben is akadnak olyan futballistáik, akik - különösen pontrúgásoknál - feltűnnek az ellenfél kapuja előtt. Nyilván minden meccsen nyerni akarunk, de a legfontosabb, hogy mindenki száz százalékot nyújtson, aztán a lefújáskor kiderül, ez mire lesz elég.

A mérkőzésről a vaol.hu oldalon élő közvetítést olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!