Haladás

2015.06.29. 09:23

Horvát középpályást és cseh csatárt tesztel a Haladás

Két próbajátékost tesztel a Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A horvát Ante Batarelo védekező középpályás, a cseh Pavel Fort támadó.

Pum András

Eddig a kapus Király Gábort és bal oldali védő Predrag Bosnjakot igazolta a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A lista azonban bővülhet.

Mint azt Tóth Miklós ügyvezető igazgatótól megtudtuk, ma két próbajátékos érkezik, akik kedden már edzenek is a Rohonci úton. Közülük a 30 éves, 173 cm magas  horvát védekező középpályás, Ante Batarelo lehet ismertebb a honi futballdrukkerek számára, a spliti születésű labdarúgó tavasszal az NB II-es Balmazújvárosban szerepelt. A hajdúságiak télen 550 ezer eurót fizettek a játékosért a Hrvatski Dragoljovacnak, jelenleg szabadon igazolható.  Batarelo a másodosztályban tizenkét alkalommal kezdett, egyszer csereként állt be, három gólt szerzett. Korábban hazájában az első és másodosztályban futballozott az Inter Zapresic, a Hrvatski Dragovoljac, a Moslavina, a Karlovac, az Istra és a Slaven Belupo együttesében.

Batarelo (narancsban) legutóbb Balmazújvárosban futballozott. Fotó: naplo.hu

A másik próbázó, a 32 esztendős, plzeni születésű  cseh csatár, Pavel Fort is jónéhány klubban megfordult. Hazájában a Viktoria Plzenben és a Slavia Prahában, Belgiumban az FC Brüsszelben, Franciaországban a Toulouse-ban, Németországban a Dynamo Dresdenben és az Armina Bielefeldben, Szlovákiában a Slovan Bratislavában játszott. 2015 januárjában utóbbitól, 250 ezer euróért  igazolt a cseh elsőosztályú Pribramhoz - fél év alatt hat bajnokin egy gólt szerzett - jelenleg szabadon szerződtethető a 188 cm magas támadó. Fort anno az U15-től az U21-ig, hazája valamennyi korosztályos válogatottjában futballozott. Hatszor játszott a Bajnokok Ligája selejtezőjében, egyszer pedig az Európa-liga csoportkörében.

A cseh Fort a Pribram csatára volt. Fotó: pesgaming.com

A múlt héten Szombathelyen edző belgar tesvtérpár, Thomas és Stef Wils hazautazott, ám a Haladás szeretné leigazolni, őket, menedzserükkel tárgyalnak a feltételekről.

A Haladás csütörtöki, Vardar Szkopje elleni edzőmeccs elmarad, a macedón bajnok múlt héten lemondta a találkozót. Elképzelhető, hogy szerdán egy másik csapat ellen azonban pályára lépnek a vasiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!