Haladás

2014.04.07. 11:11

U18-as bravúr a Budapest Honvéd ellen

Az utánpótlás bajnokságok 23. fordulójában az Illés Akadémia-Haladás 3-3-s döntetlent játszott a listavezető Budapest Honvéd-MFA vendégeként.

Pum András

U14, I. osztály, Nyugat

Szekszárd–Illés Akadémia-Haladás 0-7 (0-6). – Szekszárd.

Gól: Horváth K. (4), Burai, Kiss T.

Illés Akadémia-Haladás: Viganó (Soós) – Kiss T., Latyák, Lábát, Szalai (Marton) – Nyári (Horváth M.), HERTELENDI, Szilágyi (Doktorits) – Szabó D. (Böcskei), HORVÁTH K., BURAI. Edzők: Németh Szabolcs, Marton Róbert.

Magabiztos játékkal megérdemelten nyert az Illés Akadémia. Az edzéseken gyakorolt támadóelemeket sikerült a meccsen is megvalósítaniuk a vasiaknak, akiknél a második félidőben négy, 2001-es születésű futballista is lehetőséget kapott.

A bajnokság állása: 1. Győri ETO 55, 2. FTC 53, 3. Vasas Kubala Akadémia 53, 4. Illés Akadémia 48 pont.

U15., I. osztály, Nyugat

Szekszárd–Illés Akadémia-Haladás 4-4 (1-1). – Szekszárd, vezette: Szabó P.

Gól: Horváth M. (2), Varga K., Schindler (11-esből).

Illés Akadémia-Haladás: Schener – Bontó, Németh D., Bolla, Auer (Tóth Marcell) – Schindler (Sárközi), Kiss B., Schafer – Tóth Márton (HORVÁTH M.), Varga K., SZALKA. Edzők: Bánfalvi Attila, Bánfalvi Zsolt.

A vendégek nem tudtak mit kezdeni a saját tizenhatosuk elé betömörülő szekszárdiakkal, akik gyakran arra rúgták a labdát, amerre álltak. A szombathelyiek pontatlanul, rossz ritmusban, rossz felfogásban futballoztak, azt gondolták, elég kimenniük a pályára a sereghajtó ellen. A vasiak kétszer is kiegyenlítettek, majd fordítottak, ám az utolsó percekben elveszítettek két pontot.

A bajnokság állása: 1. FTC 52, 2. Vasas Kubala Akadémia 47, 3. Paks 47....5. Illés Akadémia-Haladás 41 pont.

U16, I. osztály

Budapest Honvéd-Magyar Futball Akadémia–Illés Akadémia-Haladás 4-0 (2-0). – Budapest, Bozsik-stadion.

Illés Akadémia-Haladás: MOLNÁR M. (Mester) – Szabó Á. (Sipos), Nagy I. (Bolboaca), MÉSZÁROS Tóth G. – MOLNÁR T., Deéry, Kovács Z. (Kiss K.) – Mády (Szenczi) Tóvizi, Gönczö. Edzők: Koller Zoltán, Szenczi Imre.

Az éllovas Honvéd óriási fizikai fölénye különösen a párharcokban mutatkozott meg,és szembetűnő volt a két csapat közötti gyorsaságbeli különbség is. A hazai győzelem ilyen arányban is megérdemelt, annak ellenére, hogy a gólokat hatalmas egyéni hibák előzték meg.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 53, 2. MTK 53, 3. Győr 51....7. Illés Akadémia 31 pont.

U17, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás–Győri ETO 1-5 (0-4). – Illés Akadémia.

Gól: Sinanovic.

Illés Akadémia-Haladás: Gyécsek – Kretz (Garda), Markovics (Horváth K.), Czingráber, Könczöl – Lempeg, Kőris (Kádár), Szőke – Jordán, Sinanovic, Petró. Edzők: Csordás Csaba. Szekeres Zoltán.

Nagyon rosszul kezdte a mérkőzést a szombathelyi csapat, három ügyeletes baki után a 27. percben már 3-0-ra vezettek a győriek. A szünetben megpróbálták rendezni soraikat a hazaiak, a második félidő meggyőző játéka azonban kevés volt arra, hogy igazán kozmetikázzanak az eredményen.

A bajnokság állása: 1. Puskás Akadémia 58, 2. Honvéd 44, 3. MTK 38...13. Illés Akadémia 14 pont.

U18, I. osztály

Budapest Honvéd-MFA–Illés Akadémia-Haladás 3-3 (2-1). – Bozsik-stadion.

Gól: Ignáth (öngól), Tihanyi, Bedi.

Illés Akadémia-Haladás: Molnár D. – Farkas T., Gabura, Hirschler, Milkó (Fodor) – Mátyás (Jancsó), Bedi, Tihanyi – Grabant P. (Orovecz), Török M., Grabant B. Edző: Márkus Gábor.

Két egyéni hibából két kontra után a 18. percben 2-0-ra vezetett a Honvéd. A vendégek irányították a játékot, nagyjából 60-40 százalék volt a labdabirtoklás a javukra. Szünet előtt egy öngóllal szépítettek is a vasiak. Fordulást követően Tihanyi 20 méteres lövésével egyenlítettek a vendégek. A szombathelyiek domináltak, ám egy figyelmetlensége után ismét a fővárosiaknál volt az előny. A 89. percben aztán Bedi találatával beállította a 3-3-s végeredményt. Az Illés Akadémia győzelmet érdemelt volna, ám Fortuna ezen a napon nem állt mellé.

A bajnokság állása: 1. Honvéd-MFA 47, 2. Győr 43, 3. Pécs 41...10. Illés Akadémia 32 pont.

Az U21-es meccsen Medgyes Zoltán (labdával) jól futballozott. Fotó: Horváth Csaba

U21, I. osztály

Illés Akadémia-Haladás–Győri ETO 1-1 (1-0). – Király Sportlétesítmény.

Gól: Angyal.

Illés Akadémia-Haladás: Gyurján M. – ANGYAL, HIRSCHLER, Havasi, Milkó (Koronczai) – Jancsó, GYŐRFFY, Halmai – Németh Á. (Grabant B.), MEDGYES (Hoós), Rácz. Edzők: Kuttor Attila, Tóth László.Két, a futballt játszó csapat nagyon jó  mérkőzés vívott. Az első félidő végén a hazaiak szerezték meg a vezetést, akik a szünet után ziccereket hibáztak. Tíz perccel a lefújás előtt büntetett az ellenfél: a jobb lábas balhátvéd élete góljával kiegyenlített. A vasiak kezében volt tehát a meccs.

A bajnokság állása: 1. MTK 38, 2. Videoton 37, 3. Győr 32....11. Illés Akadémia 29 pont.

Angyal Zsolt találatát ünneplik a szombathelyiek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!