Haladás

2014.09.23. 20:37

Halmosi: Ilyen a vérem

A Haladás futballistája, Halmosi Péter piros lapjai miatt három bajnoki és ugyanennyi Magyar Kupa-mérkőzésen nem játszhat. A futballista sajnálja, ami történt.

Pum András

A Haladás 34 esztendős csapatkapitánya, Halmosi Pétert szeptember 10-én, a fertőszentmiklósi Magyar Kupa-meccsen a 70. percben reklamálásért állította ki Szilasi Szabolcs játékvezető. Tíz nappal később, szeptember 20-án pedig a 42. percben kapott piros lapot Andó-Szabó Sándortól, amikor megrúgta a székesfehérvári Szolnoki Rolandot. Mindkét akcióját három-három meccses eltiltással "jutalmazta" az MLSZ Fegyelmi Bizottsága.

- Fertőszentmiklóson beszóltam a játékvezetőnek, úgyhogy ki lehetett állítani, de a három meccset sokallom, hiszen korábban a Magyar Kupában emlékeim szerint sohasem kaptam piros lapot - tudtuk meg Halmosi Pétertől. - A Videoton elleni bajnokin messziről csúsztam be, épphogy elértem Szolnoki Roland lábát, nem rúgtam "agyon", eleve nem is akartam sérülést okozni. Ez korábban sem volt jellemző rám. Ezt bizonyítja, hogy Szolnoki a saját lábán ment le a pályáról és jött vissza. Persze nincs mit szépíteni, sajnos elborult az agyam, utána megbántam amit tettem, hülyeséget csináltam. Nem sokkal korábban csapattársam, Kopúnek sárgát kapott, amiből hirtelen piros lett, ráadásul akkor már 2-0-ra vezetett ellenfelünk. Szóval volt előzménye a becsúszásomnak. De nem tudok mit csinálni, óriási győzniakarás van bennem, ilyen a vérem.

Halmosi Péteren kérik számon a fehérváriak Szolnoki Roland lerúgását. Fotó: Unger Tamás

- Vannak a Halival kapcsolatos bizonyos dolgok, ami miatt nem tiszta a fejem, ez is közrejátszott az utóbbi időben összeszedett piros lapjaimban. Egyébként Artner Tamástól is megkaptam a megfelelő büntetésemet, de erről nem szeretnék bővebben nyilatkozni. Mindenesetre egy darabig nem játszhatok, így most azok bizonyíthatnak, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak. Arról viszont nem tehetek, hogy nem túl bő a keretünk, így nehéz pótolni, ha kiesik egy-egy meghatározó futballista - zárta szavait Halmosi Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!