Haladás

2014.04.07. 15:51

In Memoriam Tebeli György

Hétfőn eltemették a Haladás legendás, 67 éves korában elhunyt gyúróját, Tebeli Györgyöt.

Bodor Ferenc

Tizennégy évesen már a kilókkal birkózott, súlyemelőnek készült. Nem is volt tehetségtelen, hiszen ifi szinten magyar bajnoki címet szerzett. Jó alakú, szorgalmas emelőnek tartották, a strandon megfordultak utána a lányok. Kreol bőre miatt a Csombe becenevet ragasztották rá társai. Az emelést nem tekintette végleges hivatásnak. Amikor abbahagyta, egy ideig légüres térben mozgott. Tóth Géza mesteredző tanácsolta neki, hogy végezze el a masszőr tanfolyamot és akkor ott maradhat megszokott közösségében az erős embereknél.

Így is lett, mígnem villámigazolással 1982-ben a labdarúgó szakosztályhoz került. Készséges volt magánemberként is, garázsszomszédként nem egyszer eltakarította a havat bejáratom elől. Ám, ha valami öltözői belső dologról kérdeztem, mindig azt mondta: Ferikém, én mindent hallok, mindent látok, de semmit sem hallok és semmit sem látok. Megbízható munkatársa volt minden edzőnek, a játékosokat gyúrás közben poénokkal szórakoztatta. A focisták viszonzásként azt mondták, hogy a masszőr fejlődött a legtöbbet, hiszen amikor az emelőktől hozzájuk került, a labdát sem találta el, aztán később már néha dekázni is megpróbált.

Szorgalmasan gyakorolt, a kezdetekkor az edzéseken a kapu mellé és fölé küldött labdákat ő rugdosta vissza. A több mint három évtized alatt elválaszthatatlan volt a labdarúgócsapattól, osztozott a sikerekben és részese volt a gyengébb éveknek is. Arra kimondottan büszke volt, hogy Indiában a Nehru Kupa megnyerésében is aktív szerepet vállalt.

Hosszú betegség után 67 évesen távozott, az Újpest elleni hazai meccs előtt méltóképpen búcsúzott tőle a csapat és a szurkolók.

Ma kísérték utolsó útjára.

Gyurikám! Isten veled! Nyugodj békében!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!