Haladás

2015.02.11. 15:18

Bravúros Haladás-döntetlen az Internazionale ellen

Nem hivatalos felkészülési mérkőzésen a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-2-s- döntetlen játszott az Internazionale vendégeként.

Pum András

FC Internazionale–Szombathelyi-Swietelsky-Haladás 2-2 (1-0).  – La Pineta, Angelo Moratti Edzőközpont, nem hivatalos felkészülési mérkőzés.

Internazionale: Carrizo (Berni, 31.) – Campagnaro (Ze Turbo, 31.), Donkor, Italo, Dodo – Kuzmanovic, Kovacic, Obi – Hernanes – Puscas, Podolski. Edző: Roberto Mancini.

Haladás: Rózsa (Branescu, 31.) – Schimmer, Fehér (Devecseri, 31.), Alcibiade, Jánvári – Jagodics, Iszlai – Radó, Gaál (Martínez, 31.), Halmosi – Rocchi (Mancini, 42.). Edző: Szentes Lázár.

A Haladás Inter elleni kezdője. Fotó: Massimiliano Caroletti

Noha a Haladás ellen nem a legerősebb Inter lépett pályára, a kezdőcsapatból heten  – Carrizo, Campagnaro, Kuzmanovic, Kovacic, Obi, Hernanes, Podolski – válogatottak. Az Internazionale edzőközpontjában lejátszott, 2x30 perces, nem hivatalos felkészülési meccset élénk iramban kezdték a csapatok. A 12. percben Radó jobb oldali beadását Halmosi nyolc méterről az üres kapu fölé rúgta. Három perc múlva Kuzmanovic 20 méteres szabadrúgása a sorfal bal szélén álló Halmosi kezét találta el. Tizenegyes! A büntetőt Hernanes a jó irányba vetődő Rózsa mellett a bal sarokba helyezte (1-0). A 26. percben Puscas lépett meg a jobb szélen, 15 méteres lövése a bevetődő Fehérről a felső kapufára vágódott. A hazaiak jobban futballoztak, a vasiak elsősorban beadásokból veszélyeztettek. A 29. percben egy bal oldali beadás után a hosszún érkező Hernanes lőtt a bal oldalhálóba.

Szünet után jó iramú, változatos, és ekkor már kiegyenlített játékkal teltek a percek. Az 50. percben Mancini hosszú átadása után Radó emelte át a labdát a tizenhatos bal csücskén Obin, és mielőtt leesett volna, 14 méterről, jobbal a kapu közepébe emelt. Gyönyörű gól volt!!!  (1-1). Mindkét csapat ment előre a győzelemért, élvezetes volt a meccs. A 60. percben Iszlai passzával Martínez egyedül kilépett és hosszú vágta után 18 méterről higgadtan a bal sarokba emelt (1-2). A 61. percben Puscas Devecserit, és Jánvárit is átjátszotta, és hét méterről Branescu lába között a kapu közepébe gurított (2-2).

A Haladás próbált és tudott is futballozni, teljesen egyenrangú ellenfele volt a korábbi 18-szoros bajnok Internazionalénak.

Gólszerzők: Hernanes (11-esből) a 15., Puscas a 61., illetve Radó az 50., Martínez a 60. percben.

A meccsel a vasi csapat befejezte olaszországi edzőtáborozását, és egyből hazaindult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!