Haladás

2014.12.22. 19:47

Minden poszton otthon

Jobb oldali,- és belső védőt, valamint védekező középpályást is játszott ősszel a Haladás futballistája, Jagodics Márk.

Pum András

A tavalyi bajnokságot kölcsönben az NB II-es Ajkában töltő 22 esztendős Jagodics Márk ősszel alapemberré vált a Szombathelyi Haladásban. A több poszton is bevethető futballista tíz alkalommal kezdőként, egyszer pedig csereként játszott a bajnokságban. A másodedző, Jagodics Zoltán nagyobbik fia nem okozott csalódást, a Lombard Pápa (2-0) ellen Tommaso Rocchinak adott gólpassza pedig valódi mestermunka volt.

- Megmondom őszintén, nem számítottam rá, hogy ennyi lehetőséget kapok ősszel - jelezte Jagodics Márk. - Úgy érzem, egy-két meccset leszámítva nem volt gond a teljesítményemmel. Ősszel először Kecskeméten játszottam, és noha nem az eredeti posztomon, belső védőként futballoztam, szerintem jól ment a futball. Ezen kívül az FTC elleni idegenbeli és a Pápa elleni hazai bajnokit emelném ki, utóbbin sikerült gólpasszt is adnom. A többi találkozón egy jó átlagot hoztam. Habár jobb oldali, aztán belső védőként és védekező középpályásként is játszottam, egyik sem okozott gondot. Jó, azért a jobbhátvéd nem a kedvenc posztom, de ahogy mondani szokták: ott játszom, ahová az edzőm állít. Ami a csapat gyenge őszi szereplését illeti, sokan elmondták már, kulcsemberek távoztak nyáron és az erősítéseink nem úgy sikerültek, ahogy szerettük volna. Az újonnan érkezőkkel nem éreztették, hogy tudnak segíteni, és egyre lejjebb kerültünk a lejtőn. A tavalyi bajnokságban a szerencse is néha a Haladás mellé állt, ősszel ezt nem mondhattuk el. Igaz, voltak felvillanások, a Fradi és a Pápa elleni meccseken úgy tűnt, végre elindulunk felfelé, aztán ismét visszacsúsztunk. Nem lehetünk büszkék az őszre, viszont az utolsó fordulóbeli, Kecskemét elleni győzelmünk többet ért szimpla sikernél. Egyrészt a három pontnak köszönhetően nem szakadtunk le, másrészt lélektanilag sem mindegy, hogy legalább nem utolsó helyen várjuk a tavaszi folytatást.

Jagodics Márk ősszel odatette magát. Fotó:Unger Tamás

- Jókor jött a téli pihenő, vagy ellenkezőleg: lendületbe jöttek?

- Nehéz kérdés, amit többen feltettek már nekem. Lehet, hogy rosszkor jött a szünet, viszont annyiból mindenképpen jól, hogy össze lehet szedni a csapatot  a felkészülés alatt, és lehet, hogy erősítünk is. Ha nem érkeznek új játékosok, sem gondolom, hogy kiesünk: ez a keret ugyanis ennél többre hivatott! Ha viszont minőségi futballisták érkeznének, akkor - tekintve, hogy sűrű a mezőny - a középmezőnyt is megcélozhatjuk.

- Szentes Lázár jelentősen átalakítaná tavaszra a keretet. Mi gondol, önnel számol?

- Utolsó információm szerint tavasszal is a Rohonci úton futballozok, és ahogy említettem is, remélem a segítségemmel harcoljuk ki a biztos bentmaradást. Addig is pihenek, emellett a klubtól kapott egyéni edzésprogramnak köszönhetően nap mint nap mozgok, az ünnepeket pedig családi körben töltöm.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!