Haladás

2015.12.01. 14:26

Javítani akar a Hali

A labdarúgó NB I. 15. fordulójából elmaradt mérkőzésen szerdán 18.30-kor a 7. Szombathelyi Swietelsky-Haladás a 6. Debrecent fogadja. Mindkét gárda 24 pontot gyűjtött.

Pum András

A válogatott Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezői miatt elhalasztott 15. fordulót rendezik kedden és szerdán. A Haladás két vereség – Paks 0-2, Újpest 0-3 – után javíthat, míg a Debrecen egy győzelem (Diósgyőr 1-0) után hétvégén az FTC vendége volt és kikapott 3-0-ra. A vasiak tehát legutóbbi két meccsükön öt gólt kaptak, míg azt megelőzően 14 bajnokin összesen tízet.

Ezúttal is figyelniük kell hátul, a debreceniek támadószekciója bombaerős. A házi góllövőlistát hat találattal  vezető Tisza Tibor mellett, Adamo Coulibaly, Ibrahima Sidibe, vagy a fiatal Balogh Norbert bármikor képes betalálni.

– Abból a szempontból nehéz helyzetben vagyunk, hogy a srácokat nagyon megviselte a szombati vereség, maguk alatt voltak – jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – A fordulópontokból rosszul jöttünk ki, ha az elején belőjjük a helyzeteinket, másként alakul a találkozó -aztán viszont már gyengén is játszottunk. Közösen hoztuk össze a vereséget, együtt kell kijavítanunk. Viszont szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell egy hetet várnunk a következő meccsig, már szerdán javíthatunk. Noha a Debrecen 3-0-ra kikapott az FTC-től, az első gólig, a 66. percig tartotta magát, tehát nem egy olyan együttest fogadunk, akit lefociztak a pályáról. Ettől függetlenül mégiscsak kikaptak, így hozzánk hasonlóan javítani, győzni akarnak. Két, támadófelfogású csapat csap össze a Rohonci úton. Több jó futballistája is van a debrecenieknek, elég ha a középpályán Szakály Pétert és Bódi Ádámot említem. Mindkét csapat támadni fog, itthon akarjuk tartani a három pontot. Van mire építenünk, jó állapotban vannak a fiúk, de kulcsfontosságú lesz, hogy a játékosok kisegítsék egymást a pályán. Jagodics Márk és Thomas Wils öt-öt sárga lapja miatt nem játszhat, Ugrai Roland szervezetében egy egyelőre ismeretlen gyulladásos góc van. Fehér Zoltán térdsérüléssel bajlódik, Sasa Popin és Török Milán sem bevethető még. Számítunk szurkolóinkra is, akik értékelték, hogy a Újpest meccset megelőző 15 fordulóban hogy teljesítettünk, így a múlt szombati mérkőzésen is mellettünk álltak. Annak ellenére is, hogy 3-0-ra kikaptunk.

Összeállítás: Király – Angyal, S. Wils, Jánvári, Bosnjak – Nagy P., Iszlai, Németh M. – Medgyes, Gaál, Halmosi.

Cserék: Rózsa, Schimmer, Batarelo, Gosztonyi, Petró, Martinez.

A 4. fordulóban 1-0-ra nyert a Hali Debrecenben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!