Haladás

2014.04.03. 10:13

Elszánt futballal a Puskás Akadémia ellen

Az OTP Bank Liga 23. fordulójának nyitómeccsén pénteken 17 órakor a 10. Puskás Akadémia vendége lesz a 4. Haladás. Artner Tamás, Benczés Miklós és Polonkai Attila nyilatkozata.

Pum András

Remekül szerepel tavasszal a Puskás Akadémia. A felcsútiak három hazai meccsükből kettőt – Paks 1-0, Mezőkövesd 4-0 – megnyertek, míg a Honvédtól 4-0-ra kikaptak. Idegenben, Kaposvárott 1-1-s döntetlent játszottak, legutóbb pedig Diósgyőrött meglepetésre 3-2-re győztek. A Haladás utóbbi három mérkőzésén hét pontot szerzett, tehát a vasi gárda is remek formában várja a mérkőzést. A két csapat között nyolc pont a differencia. Miután a találkozót vélhetően csupán pár száz néző előtt, ráadásul a Puskás Akadémia ideiglenes hazai pályáján, a Videoton stadionjában rendezik, így szinte semleges környezetben csap össze a két csapat.

Az őszi bajnokin Radó András szerezte a Hali győztes találatát

- Nem véletlen a Puskás Akadémia jó szereplése, főleg a támadóvonalban extra teljesítményre is képes játékosok találhatóak – mondta Artner Tamás, a Haladás edzője. – Szakály, Polonkai, Gallardo, Lencse, Czvitkovics, Tischler egyaránt remek képességű futballista. Elöl tehát rutinos, míg hátul fiatal játékosok alkotják a Puskás Akadémia csapatát. A felcsútiak játsszák a futballt, és mivel mi is hasonló felfogásban lépünk pályára hétről-hétre, jó meccsre van kilátás. Ez az a találkozó, amely több nézőt érdemelne, biztosan zavaró lesz, hogy kevesen lesznek a stadionban. Ettől függetlenül nekünk olyan elszántan kell futballoznunk, mint tettük azt az Újpest ellen. Egész héten annak szellemében készültünk, hogy győzzünk Székesfehérváron. Mursits, Kalász, Devecseri, Dvorschák sérült, Schimmer pedig nem jött teljesen rendbe betegsége után.

Összeállítás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon, Iszlai – Nagy, Németh, Halmosi – Radó.

Cserék: Dombó, Zsirai, Medgyes, Szakály, Gyurján, Hrepka.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a mieink 11.20-kor találkoznak, majd a Toscana Étteremben ebédelnek. Ezt követően 12.30-kor indulnak el Székesfehérvárra. A Haladás tiszta fehérben lép pályára a Sóstói stadionban.

A találkozót Vad II. István vezeti, partjelzők Farkas Balázs és ifjabb Varga Gábor.

- Lendületbe jöttünk, de gyakorlatilag az őszi szezon második felétől ez a jellemző, az utolsó kilenc mérkőzésen, leszámítva a Honvéd elleni találkozót, eredményesen játszottunk - mondta Benczés Miklós a feol.hu oldalon. -  Jó sorozatunk a Ferencváros elleni győzelemmel kezdődött. Viszont a Haladás ellen nagyon nehéz összecsapásra számítok, de természetesen bízok a jó sorozatunk folytatásában. Hiszen a legutóbbi sikerek hatására a játékosok válláról lekerült a teher, mert eltávolodtunk a veszélyes zónától. Mindenkiben benne van a játék iránti megfelelő alázat, s ezt kell folyamatosan életbe tartanunk, hogy eredményesek legyünk.

- A Mezőkövesd és a Diósgyőr elleni győzelem után nagyon jó az öltözői hangulat, ám Benczés Miklós figyel arra, hogy ne bízzuk el túlságosan magunkat, ne csapjunk át hurrá hangulatba - jelezte Polonkai Attila, a Puskás AFC csapatkapitánya. - Igazából télen állt össze a játékoskeretünk, de végig bennünk volt a felfelé ívelő teljesítmény, a kemény felkészülés után a rendszerünk elkezdett tökéletesen működni. Szombathelyi Haladás? Az biztos, hogy kemény dió lesz, hiszen egy olyan szervezett csapatról van szó, amely jól játszik előre. Nekünk a meccs lefújásáig minden tekintetben száz százalékosan kell koncentrálnunk . Úgy készülünk, hogy a három pontra óriási szükségünk van, s ezért mindent megteszünk majd a pályán. Amennyiben mindenki oda teszi magát, ismét jó eredményt érhetünk el. Ahogy legutóbb Miskolcon, most a Sóstói Stadionban is szép játékkal szeretnénk megörvendeztetni a nézőket.

Ősszel a Haladás Halmosi és Radó góljával - a vendégcsapatban Lencse volt eredményes - 2-1-re nyert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!