Haladás

2015.05.22. 19:59

Jobbhátvéd a bal oldalon

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás 21 éves védője, Angyal Zsolt nem jön zavarba, ha jobb oldali védőként a bal szélen kell szerepelnie.

Pum András

Sorra dőlnek ki a szombathelyi védők, így Mészöly Géza vezetőedző számára gyakran a kényszer nagy úr: olyan játékost kell egy adott posztra állítani, aki korábban ott még nem szerepelt. Így történt Angyal Zsolttal is, aki noha a győri meccset jobbhátvédként kezdte, a második játékrészben már a másik oldalon állította meg a csatárokat. A kilenc NB I-es bajnokinál járó Angyal aztán a Nyíregyháza ellen is balhátvédként lépett pályára és különösen a második félidőben elsőrangúan oldotta meg feladatát.

Nem véletlen, hogy szombaton az MTK ellen is ő lesz a Hali balhátvédje.

– Sérülés és taktikai okok miatt a győri meccs második félidejében szerepeltem először balhátvédként, korábban sohasem játszottam ezen a poszton, talán még utánpótlás-focista koromban sem – mondta a vasiak eredendően jobb oldali védője, Angyal Zsolt. – Az elején szokatlan is volt, de mostanra szerintem már belerázódtam. Amúgy is ott játszom, ahová az edzőm állít.  Az edzéseken mostanában egyébként rendre a bal oldalon szerepelek, tehát volt időm begyakorolni új szerepkörömet.  Az MTK nagyon jó, technikás csapat, amely labdatartásra épülő focit játszik. Elöl Torghellére, Horváthra, Csikire, mögöttük Kantára és Pölöskeire oda kell figyelnünk. A héten sokat és jó hangulatban dolgoztunk, tudjuk, hogy saját kezünkben van a sorsunk, ez ösztönzőleg hat ránk. Nyerni akarunk az MTK ellen.

Angyal Zsolt számára nem jelent gond, bármely oldalon is kell játszania. Fotó: Unger Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!