Haladás

2015.11.24. 20:18

Jótékonysági licit Hali-relikviákra

Jagodics Zoltán, a Haladás másodedzője, és Jagodics Márk a csapat belső védője meséli el licitáláshoz felajánlott relikviája történetét.

Szombathelyi Médiaközpont

Jótékonysági online árveréssel  kezdi a Haladás a  búcsúzást a Rohonci úti régi sportlétesítménytől.  A november 16-tól december 13-ig tartó online liciten számos Haladás és HVSE legenda relikviáját lehet megszerezni.

A futballcsapat (www.haladas.hu) és a HVSE (www.haladasvse.hu) honlapján többek között árverésre kerül Szabó Éva néni teniszütője, Király Gábor szürke melegítője vagy éppen Mészöly Géza széldzsekije, melyet első halis meccsén  viselt.

A liciten való részvételhez csupán egy gyors regisztráció szükséges és máris versenybe szállhat bárki a legendás sportolók emléktárgyaiért. A jótékonysági árverésből befolyt összeg a HVSE utánpótlás korú fiataljainak támogatását szolgálja.

Az online licitről bővebb információk a licit.haladas.hu oldalon olvasható.

A Szombathelyi Televízió rendszeresen meghívja  majd műsoraiba  azokat a sportolókat, akik felajánlást tettek. Első alkalommal Jagodics Zoltán, az élvonalbeli labdarúgócsapat másodedzője, valamint fia, Jagodics Márk vendégeskedett a stúdióban. Utóbbi a zöld-fehér gárda egyik legtehetségesebb fiatal játékosa. Természetesen mindketten felajánlották egy-egy kedves emléktárgyukat az árverésre.

- Én azt a mezt ajánlottam fel az árverésre, melyet a Haladás játékosaként 1993-ban viseltem a Magyar Kupa döntőjében, ahol a Ferencváros volt az ellenfelünk. Sajnos a serleget nem tudtuk elhódítani, de az a ruhadarab óriási becsben állt eddig nálam. Amúgy természetesen rengeteg emlék köt a Rohonci úti stadionhoz, igen sok  emlékezetes meccsen léphettem ott  pályára – fogalmazott Jagodics Zoltán.

 

Jagodics Márk pedig azt a labdát bocsátja árverésre, melyet egyéves korában kapott édesapjától és amit a már említett kupadöntő után a szombathelyi játékosok írtak alá.

- Lehet, hogy picit túlzásnak tűnik, de nekem a Haladás-pálya a második otthonom volt. Szinte ott nőttem fel. Ott kezdtem el futballozni, az egész gyerekkoromat abban a stadionban töltöttem el. Ezer emlék köt a pályához és örülök annak, hogy részt vehetek ebben a jótékonysági akcióban -  mondta kissé meghatottan a Szombathelyi Swietelsky-Haladás belső védője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!