Haladás

2015.01.16. 20:55

Juventus-kapus a Haladásban?

A 20 esztendős román Laurentiu Branescu 17 évesen igazolt az olasz Juventushoz. Hétfőtől a Szombathelyi Swietelsky-Haladással edz.

Pum András

A 20 esztendős, hórihorgas, 194 cm magas Laurentiu Branescu 2011-ben, mindössze 17 évesen igazolt az olasz Juventushoz. A 2012/2013-as szezonban hat olasz elsőosztályú meccsen volt kerettag, ám egyszer sem lépett pályára. 2013 nyarától a másodosztályú Juve Stabiában szerepelt kölcsönben, négy bajnokin védett.

Tavaly ősszel pedig a szintén másodosztályú Virtus Lancianóban védett kölcsönben, ám bajnokin nem kapott lehetőséget.

Branescu 12-szeres U17-es, háromszoros U19-es, kilencszeres U21-es román válogatott. A 2011-es U17-es Európa-bajnokság selejtezőkörében Szombathelyen ő védte a román együttes hálóját - azaz járt már a Rohonci úton.

Torinói szerződését pénteken hosszabbították meg a Juventusnál, 2019-ig írt alá a hálóőr. Vagyis könnyen elképzelhető, hogy a román kapus lesz később a 141-szeres válogatott Gianluigi Buffon utódja. Buffon egyébként kapuskesztyűjét adta útravalónak Szombathelyre Branescunak, és sok sikert kívánt kollégája számára, biztatta: bátran vágjon bele a magyar kalandba. A Hali olasz támadója, Tommaso Rocci remek képességű kapusnak tartja Branescut.

Branescu, a Juventus mezében

A kapus repülőgépe szombat délben szállt le Pozsonyban, hétfőn kapcsolódik be a Haladás felkészülésébe. Amennyiben a korábbi egyeztetések után a jövő hét eleji tárgyalások is eredményre vezetnek, tavasszal kölcsönben Szombathelyen véd.

Összeállítás a kapusról

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!