Haladás

2014.04.17. 14:34

A tavasz legnehezebb meccse előtt a Haladás

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában szombaton 20 órakor (Sport1) a 15. Kaposvári Rákóczi vendége lesz a 3. Haladás. Artner Tamás és Selymes Tibor nyilatkozata.

Pum András

Az utolsó utáni esélyt akarja megragadni az NB I-es tagságért küzdő, sereghajtó Kaposvári Rákóczi  a Szombathelyi Haladás ellen. A somogyiak hátránya hét pont a még bentmaradó helyen álló Paks mögött. Az egykori Haladás-futballista, Selymes Tibor vezette gárda a tavasszal egy győzelem és négy döntetlen mellett két vereséget szenvedett, a nem túl veretes eredménysorban azonban figyelemreméltó, hogy odahaza tavasszal még nem kapott ki.

A Haladás teljesen más célokért, a dobogóért küzd, az Artner-legénység utolsó öt meccse közül négyet megnyert, egyen pedig döntetlenre végzett. Az őszi találkozón a Haladás 4-1-re verte a Kaposvárt, a két együttes között 25 pont a különbség. Érdekesség, hogy a vasiak utoljára 2009. április 28-án nyertek Kaposvárott, azóta egy döntetlen mellett háromszor is kikaptak.

– Talán ez lesz a Kaposvár utolsó lehetősége arra, hogy elinduljon felfelé – jelezte Artner Tamás, a Haladás vezetőedzője. – Nagyon nehéz a somogyiak hátralévő sorsolása, és egyre fogynak a fordulók. Szinte teljesen átalakult a keretük, alig maradt hírmondó az őszi csapatukból, és ők sem kapnak szerepet. Tavasszal többször is megnéztük ellenfelünket, semmi extrát nem nyújt, viszont már-már katonásan fegyelmezett futballt játszik  aminek alapja a stabil védekezés. A játékosok közül Balázs Benjamin és Tarmo Kink nevét érdemes kiemelni, rájuk nagyon oda kell figyelnünk. Sok-sok légiósuk van, akik idehaza kevésbé ismertek. Ami minket illet, remélem minél tovább nyújtjuk jó sorozatunkat, és hiába utolsó a Kaposvár, számunkra ez lesz a tavaszi szezon legnehezebb mérkőzése. Ugyanis mint említettem, a hazaiak foggal-körömmel küzdenek még a bentmaradásért. De a többi találkozónk sem lesz könnyű, valamennyi ellenfelünk számára téttel bírnak még a meccsek. Most azonban csak erre a mérkőzésre koncentrálunk, egyértelműen a győzelem a célunk. Azzal nem foglalkozunk, hogy régen nyertünk Kaposváron, mivel minden bajnokság más és más. Mursits Roland, Kalász Milán sérült, Devecseri Szilárd már velünk edz, de még nem bevethető. Vasárnap az NB III-as csapatban lép pályára.

Csakúgy mint ősszel, ezúttal is kezdő lesz Nagy Gábor a Kaposvár ellen

Összeállítás: Rózsa – Fehér, Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Simon, Iszlai – Hrepka, Nagy G., Halmosi – Radó

Csere: Gyürü, Dvorschák, Schimmer, Szakály, Gyurján, Medgyes, Németh M.

Vörös Csaba technikai vezetőtől megtudtuk, a mieink szombaton 13.45-kor indulnak el, útközben Keszthelyen, a Tompos Étteremben ebédelnek. A vasiak zöld felsőben, fekete nadrágban és fekete sportszárban lépnek pályára.

- Nyerni szeretnék, nekünk ez úgymond utolsó esély, mivel ha most nem nyerünk, akkor én is azt mondom, hogy semmi esélyünk nem marad a bennmaradásra - nyilatkozta Selymes Tibor a somogyi csapat hivatalos oldalán, a rakoczifc.hu-n, aki szerint a legnagyobb probléma a támadójáték eredménytelensége. Elismerte, nem sikerült igazán jó csatárt igazolni. - A védekezést rendre megoldjuk, de sajnos, elöl nem tudunk érvényesülni, amíg nem rúgunk gólokat, nem tudunk nyerni, és ezért kerültünk ilyen helyzetbe, amelybe most vagyunk, mivel nem rúgjuk be a helyzeteket - mondta Selymes.

 

A mérkőzést Solymosi Péter vezeti, segítői Berettyán Péter és Horváth Róbert

Az őszi, 4-1-re megnyert szombathelyi mérkőzés összefoglalója

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!