Haladás

2014.09.05. 10:28

Kipontozódott Katona Máté

Noha nem tartja magát durva védőnek, az eddig lejátszott hat bajnokin begyűjtött öt sárga lapja miatt Katona Máté kihagyja a Honvéd elleni jövő szombati bajnokit.

Pum András

Nehéz örökséget vett át a nyáron Sopronból szerződtetett Katona Máté. A bal oldali védő posztján ugyanis korábban az FTC-hez igazolt Predrag Bosnjakot és az Ausztriába szerződött Tóth Pétert kellett pótolnia.

A 24 éves futballista mind a hat idei bajnokit végigfutballozta, ám a Budapest Honvéd elleni jövő szombati meccset eltiltás miatt kihagyja.

- A legutóbbi, Paks elleni bajnokin szúrást éreztem a bal combomban, és bár nem kértem cserét éreztem, hogy valami nem stimmel - mondta Katona Máté. - Múlt hétvégén pihentem, de miután nem múlt a fájdalom, hétfőn elmentem orvoshoz - kiderült, kicsit beszakadt a combizmom. A héten ezért külön edzettem a többiektől, de miután olyan nincs nagy baj, reményeim szerint jövő héten már ismét normálisan tréningezhetek.

- Miután hat meccsen öt sárgát szedett össze, a Honvéd ellen eltiltás miatt nem szerepelhet. Nem sok ennyi idő alatt az öt sárga? Pláne, hogy korábban nem volt ilyen "lelkes lapgyűjtő".

- Nem tartom magam durva játékosnak, ráadásul az öt sárga közül nem mindegyik volt jogos. Például Diósgyőrött nem is nekem kellett volna kapnom lapot... Sajnos így jött össze, mindenesetre egyik sárga lap sem volt úgymond felesleges, mivel egyiket sem reklamálásért kaptam. Azt azonban nem ígérhetem meg, hogy a jövőben visszafogom magam, ugyanúgy odateszem magam, mint eddig. Ami a csapat szereplését illeti, nyilván nem vagyunk elégedettek az eddigiekkel, jókor jött a válogatott meccs miatti szünet, bízom bent, hogy már a Honvéd ellen elindulunk felfelé. Utána jön a Videoton, utazunk a Ferencvároshoz, egyik sem könnyű meccs, de őszintén: manapság melyik az? Ennek ellenére most már nincs mese, el kell kezdenünk győzni. Mert nem reális jelenlegi helyezésünk, ennél többet tudunk, valahol a középmezőnyben lenne a helyünk.

Katona Máté szerint a Halinak a középmezőnyben lenne a helye. Fotó: Unger Tamás

- Mi az oka, hogy beragadtak a rajtnál?

- Sajnos a szerencse sem volt mellettünk, bár tudom, nem lehet mindent erre fogni. Az Újpest ellen ki-ki meccset játszottunk - egyáltalán nem szolgáltunk rá a vereségre. Diósgyőrött sokáig jól álltuk a sarat, aztán rúgtunk két öngólt is, a hazaiak az utolsó negyedórában nyerték meg a meccset. Sőt, Debrecenben sem érdemeltünk vereséget. Persze kár azt emlegetni, mi lett volna, ha. Lényeg, hogy ez a két hetes pihenő nem jött rosszkor, bízom bent, megindulunk felfelé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!