Haladás

2015.02.16. 11:24

Súlyos sérülése után gyógyul a Haladás hátvédje

Részleges Achilles-ín szakadása miatt tavasszal biztosan nem játszhat a Szombathelyi Swietelsky-Haladás balhátvédje, Katona Máté.

Pum András

Alapember volt  ősszel a Haladásban a ma 25. születésnapját ünneplő Katona Máté. A nyáron Sopronból igazolt bal oldali  védő 11 bajnokin kezdett, egyszer csereként állt be. A januári, törökországi edzőtáborban azonban részlegesen elszakadt Katona jobb Achilles-ína, így a tavaszi szezont biztosan kihagyja. A futballistát még korábban Törökországban, Sidében megműtötték.

– Bár ódzkodtam, hogy egy idegen országban,ismeretlen kórházban megműtsenek, nem voltam döntési helyzetben – mondta Katona Máté. – Az ottani orvos ugyanis figyelmeztetett, minél később kerülök kés alá, annál jobban szétcsúszik az elszakadt Achillesem, így kompikáltabbá válik a műtét. Beláttam, igaza van, ráadásul ki tudja, ha hazarepülök,  itthon mikor tudtak volna megműteni. Úgyhogy egy szinte hotelnek megfelelő török kórházban másfél órás érzéstelenítéssel végzett beavatkozással megműtöttek. A csapat után pár nappal jöttem haza, hiszen csak úgy ülhettem repülőre, hogy felpolcoltam a lábam egy másik ülésre. Márpedig amelyikkel csapattársaim jöttek, teljesen tele volt. Azóta gipszben volt, amit egy hete vettek le. Rögzítőcsizmát kaptam, erre a héten már óvatosan ráállhatok, de még nem nagyon mozgathatom. Egy-két hét múlva átmeneti csizmámtól is megszabadulok, következik a gyógytorna, vissza kell erősítenem a lábam. Szerencsére fájni nem fáj.

Katona Máté tavasszal biztosan nem léphet pályára a Rohonci úton. Fotó. Unger Tamás

- Lelkileg  nagyon megviselt, amikor kiderült, hogy elszakadt az Achillesem, hiába voltam szuper körülmények között a kinti kórházban, az sem volt egy leányálom. Próbálok pozitívan gondolkodni, nem zuhanok magamba, új helyzetbe kerültem, hiszen korábban egyébként sosem volt ilyen súlyos sérülésem. Úgy számolom, május elején elkezdhetek edzeni, de az biztos, hogy a tavaszi szezonban már nem léphetek pályára. De nem is akarom elkapkodni a visszatérést, fő, hogy teljesen meggyógyuljak - zárta szavait Katona.

Kövess és lájkolj minket hivatalos facebook-oldalunkon is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!