Haladás

2016.05.07. 14:17

Aki mindig optimista a Haladás kapcsán

A Haladás Szurkolói Kör elnöke, Keringer Zsolt elégedett a csapat teljesítményével és nagyon várja az új stadion elkészültét.

Pum András

A Hali-szurkolók nagy része tavasszal Sopronba is elkísérte kedvenceit és hazai hangulatot teremtett kedvencei számára. Keringer Zsolttal, a Haladás Szurkolói Kör elnökével beszélgettünk.

- A tavalyi szezon után mit vártatok annak tükrében, hogy az NB I-es létszám 12-re csökkent?

- Úgy gondoltam már a kezdetekkor is, hogy az új versenykiírás szakmailag nem éppen átgondoltra sikeredett. Véleményem szerint, ha már mindenképpen 12 csapatos megoldást terveztek, talán szerencsésebb lett volna egy oda-vissza kör után rájátszást csinálni alsó- és felsőházzal. Ez a verzió más országokban is jól működik és talán élesebb meccsek lettek volna a harmadik körben. Lengyelországban 16 csapatra is ezt alkalmazzák, és igen jól működik már évek óta. A Halit nagyon féltettem, mert az előző szezont épp, hogy túléltük és ezzel a csökkentéssel - ismerve az NB I környezetét - nem igazán voltam optimista. Ettől függetlenül bíztam a biztos bennmaradásban.

Sikernek tartja az 5. helyezést?

- Én alapjaiban a Halival kapcsolatosan mindig optimista vagyok és a pozitív gondolkodás híve, mely akkor is igaz rám, amikor már mindenki elveszíti a hitét. Nagyon örülök a szereplésnek. Az ősszel mutatott játék és eredményesség szerintem teljes mértékben rendben volt. Igazából nekem inkább a tavaszi szezon kapcsán vannak hiányérzeteim, mert a csapat több lehetőséget is elszalasztott. Igaz,a fociban ma már tisztán látható kiegyenlítődnek az események, ugyanis van, amikor nekünk kedvezően alakul az eredmény, de van, amikor pont kedvezőtlenül - ezért is mondhatom, hogy összességében teljes mértékben elégedett vagyok én is és szerintem valamennyi szurkolótársam. Ezúton is gratulálok az egész csapatnak, szakmai stábnak és persze valamennyi Hali-szurkolónak, hogy követve a fiúkat közösen odaértünk az 5. helyre, ami a történelmünket nézve az egyik legszebb helyezés. Egy személyt mindenképpen ki kell emelnem, ez pedig nem más, mint Király Gábor. Azt hiszem, sportemberi nagyságát nem kell senkinek ecsetelni és nagyon fontos volt jelenléte. Úgy gondolom, hogy a csapat régi és új játékosai, valamint a szakmai stáb megtalálta a közös nevezőt szinte az egész szezonban, melynek az 5. hely lett az eredménye. A csapat a meccsek többségében tényleg csapatként működött és hozta az eredményeket. Egy szezonban persze vannak gyengébb meccsei mindenkinek, ahogy nekünk is voltak, de szerintem alapvetően a csapat egészében és a játékosok egyénileg is megpróbáltak tudásuk legjavát adva játszani.

A következő évben minden hazai mérkőzésünket Sopronban kell lejátszani. Lesz ennek hatása  a csapat teljesítményére?

- Ezt nehéz megítélni jelen pillanatban, mert várhatóan lesznek változások a keretben és nem tudni miként fog a csapat is reagálni erre a helyzetre. Tavasszal nem láttam ebből komoly problémát, mert a szurkolók Sopronban is hazai pályát teremtettek a csapatnak. Bízom benne, hogy nem lesz fennakadás és a csapat legalább az idei évben nyújtott teljesítményét hozni tudja. Helyezésben nem gondolkodom, de bízom, hogy a végelszámolásnál hasonlóan jó helyezésünk lesz, mint az idén.

Keringer Zsolt elégedett a Hali teljesítményével

- A szurkolók hogy fogadják az új stadion építését?

- Amikor felvetődött a stadionépítés, még sokan voltunk úgy - így voltam vele magam is - hogy miért pont nekünk lenne új stadionunk, amikor nálunk sokkal nagyobb lehetőségekkel bíró csapatok is vannak, amelyeknek szintén rossz minőségű a stadionjuk. Aztán ahogy telt-múlt az idő és magam is részt vettem bizonyos előkészítő munkákban, egyre jobban éreztem, ez nem álom, hanem valóság lehet. Persze bennem volt a régi pálya és annak környezete - ahol magam is felnőttem - ami teljesen átalakul, de bíztam és bízom benne, hogy az új stadion is megadja majd azokat az élményeket, kötődéseket, amelyeket a régiben átélhettem szurkolótársaimmal. A szurkolók nap mint nap velem együtt nézik az új stadion építését és nagyon várják már az elkészültét.

Lassan kezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság. Mit gondol, hogy szerepel a magyar válogatott?

- Bernd Storck egy olyan csapatot rakott össze, amely képes lesz helytállni a csoportmérkőzéseken. Talán egy kis szerencsével még tovább is léphetünk, de én reálisan nézve a helyzetet akkor is boldog leszek, ha a három mérkőzésen végig partiban leszünk az ellenfelekkel. Szerintem nagyon erős csoportba kerültünk, még ha sokan azt is gondolják a nevek alapján, hogy nem vészes. Az eredményeket megnézve, azért nem ilyen egyértelmű a helyzet, de mint tudjuk a labda gömbölyű és bármi megtörténhet! Remélem, büszkék lehetünk az EB után a csapatra, különösen a szombathelyi nevelésű játékosokra, Király Gabira, Guzmics Ricsire, Stieber Zolira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!