Haladás

2014.09.24. 16:59

Kupánvágott Haladás

Kiesett a labdarúgó Magyar Kupából a Szombathelyi Haladás. A zöld-fehérek 2-0-ra kikaptak Újpesten.

Pum András

Újpest–Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0). Budapest, Szusza Ferenc-stadion, 700 néző, labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés a 16 közé jutásért, vezette: Vad II.

Újpest: Dmitrovics – Nego, HERIS, Litauszki – Nagy G., Simon (Mboma, 88.), VASZILJEVICS, KOSZOVICS (Suljic, 56.), Balogh – Rojo, Ahmeti (Bardhi, 56.). Edző: Nebojsa Vignjevics.

Haladás: GYURJÁN M. – Schimmer, Jagodics, Fehér, Devecseri, Katona – Gyurján B., Szakály, Kopúnek (ISZLAI, 46.), Németh M. (Városi, 73.) – Zamostny (Gaál, 46.). Edző: Artner Tamás.

Gólszerző: Vasziljevics a 22., és a 79. percben.

Sárga lap: Devecseri a 43., Litauszki a 77. percben.

22. perc: Balogh bal oldali szögletét Vasziljevics a megtorpanó Gyurján Márton és Fehért is megelőzve hat méterről a bal sarokba fejelte (1-0).

79. perc: Nego futott el a jobb oldalon, középre passzolt labdáját a teljesen üresen érkező Vasziljevics hét méterről a kapu közepébe emelte (2-0).

Az újpestiek ragadták magukhoz a kezdeményezést, a szombathelyiek behúzódtak saját térfelükre. Jó ideig azonban nem került helyzetbe a hazai csapat, aztán a 20. percben Devecseri éppen Simon lábára rúgta a labdát, a „lövést” bravúrral piszkálta ki a léc alól a nem éppen égimeszelő Gyurján Márton. Két perc múlva egy szöglet után megérdemelten szerzett vezetést a lila-fehér együttes. A gólt követően sem változott a játék képe, a hazaiak irányították a játékot, a vasiak az ellenfél tizenhatosáig sem nagyon jutottak el. Kényük-kedvük szerint adogattak az újpestiek, fél óra elteltével Koszovics ziccerét védte Gyurján. Nyomasztó fölényben játszott az Újpest, a félidőt végigbekkelő, roppant gyengén futballozó Haladásnak momentuma sem akadt az első 45 percben.

Az egykori Hali-játékos, Nagy Gábor valamint Schimmer Szabolcs párbaja. Fotó: ujpestfc.hu

A szünetben kettőt  cserélt Artner Tamás, a Haladás edzője, aktívabban is kezdte a második félidőt a vasi együttes. A 49. percben Heris kezére pattant a labda az újpesti tizenhatoson belül, ám büntető helyett továbbot intett Vad II. Az Újpest kontrákkal próbálkozott, Simon lövését, majd Koszovics fejesét hárította a fiatal szombathelyi portás. A vendégek  meddő mezőnyfölényben futballoztak, képtelenek voltak helyzetbe kerülni. Nem úgy a hazaiak, akik a hajrában egy kontra után bebiztosították győzelmüket. Ezzel el is dőlt a továbbjutás, a hátralévő időben az újpestiek néhány alkalommal még megtornáztatták a Haladás kapusát.

Az Újpest magabiztosan győzött, és jutott a 16 közé.

Nebojsa Vignjevics: –  Az első játékrész nagyon jó sikerült, aztán kicsit visszaestünk, de a hajrá ismét a mienk volt. Kicsit fáradtan mozogtunk, a győzelmünk viszont nem forgott veszélyben.

Artner Tamás: – Az első félidőben gyengén játszottunk, a szünet utáni első 20 perc viszont jól sikerült. Összességében  az Újpest gyorsabban futballozott, jelen pillanatban jobb csapat nálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!