Haladás

2016.02.14. 09:41

Király Gábor hozta a formáját

A Szombathelyi Swietelsky-Haladás Kispesten remekül védő kapusa szerint a meccs legnagyobb mentése Medgyes Zoltán nevéhez fűződik.

Pum András

Tulajdonképpen nem történt semmi „különös”, Király Gábor ismét hozott néhány pontot a Haladásnak. Persze a Budapest Honvéd elleni 1-0-s siker nem egyedül az ő érdeme, szükség volt rá többek között az első magyarországi gólját szerző Stef Wilsre, a bal oldalon rengeteg veszélyes támadást vezető, életveszélyes Bosnjak-Halmosi-Németh tengelyre, vagy akár a 92. percben a labdát a gólvonalról kifejelő, nem kimondottan égimeszelő Medgyes Zoltánra. De felsorolhatnánk az egész csapatot és természetesen a szakmai stábot.

A lényeg: a sáros talajú pályán a zöld-fehérek idegenbeli győzelemmel kezdték a tavaszi szezont.

- Ilyen talajon mindig nehéz játszani, de mivel sokan hasonló pályákon edződtünk, nőttünk fel, nem volt szokatlan, alkalmazkodtunk a viszonyokhoz – mondta Király Gábor. – Ami a mérkőzést illeti, jól kezdtük a találkozót, az első húsz perc a mienk volt, aztán kicsit fölénk nőtt a Honvéd. A másodikban megpróbáltak kiegyenlíteni, de közben volt egy-két góllal kecsegtető kontránk, ha ezek közül egyet belövünk, lezárhattuk volna a találkozót. Nem sikerült, így a Honvéd az utolsó pillanatig küzdött az egyenlítésért.

- Ne felejtsük el, a sikerben Önnek is óriási szerepe volt.

- Egy igazi csapatmunka eredménye volt, amit védekezésben produkáltunk. A legnagyobb mentés szerintem nem az enyém, hanem Medgyesé volt, aki kivárt és remek ütemben ugrott fel, így a gólvonalról sikerült kifejelnie a labdát. A fiatalokra olykor jellemző a kapkodás, ő viszont rutinosan megvárta a megfelelő pillanatot, amikor a legmagasabbra ugorhat. Igaz, utána a kipattanónál Baráth fejesénél nekem is résen kellett lennem, a rövid saroknál hárítottam.

Király remekül védett, Bosnjak remekül focizott: teljes a Hali-öröm

- Ezt megelőzően viszont Kamber fejesénél hatalmasat védett.

- Akadt dolgom a meccsen, ennék a fejesnél is résen kellett lennem. Az eset után néhány mondatban rögtön meg is vitattuk a szituációt Kamberrel. Gyakran azonban nem a látványos védések a legnehezebbek. A mérkőzésen akadt egy kellemetlen szituáció, amikor előrevetődve védtem egy fejest, ám a labda éppen alattam pattant fel, márpedig a sáros talajon nehéz kiszámítani, hogy megül-e a labda vagy felpattan. Szerencsére sikerült magamhoz ölelni, ami nagyon gyors reakciót igényelt.

- Mi történt az ominózus esetnél, amikor Youla találatát az Ön reklamálására anullálta Andó-Szabó?

- A lövés előtt el akartam vetődni, ám az egyik kispesti futballista akadályozott ebben, ráadásul szerintem lesen is állt. Ezeket jeleztem a játékvezető felé, aki érvénytelenítette a gólt. A lényeg azonban az, hogy 1-0-ra nyertünk, márpedig a győzelmet nem kell megmagyarázni. Ettől függetlenül tudjuk, hogy van mit javítanunk, például az előre játékban akadtak ígéretes helyzeteink, ha ezekből még többet sikerülne kidolgoznunk és értékesíteni az rengeteget számítana.

- Mekkora hátrányt jelent, hogy a Rohonci út helyett Sopronban lesz a hazai pályánk?

- Nem kell ennek nagy jelentőséget tulajdonítani, alkalmazkodni kell a körülményekhez, ráadásul ez csupán egy átmeneti időszak lesz. Tanulni kell belőle, a negatív és pozitív tapasztalatokat hasznosítani és levonni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!