Haladás

2015.12.25. 13:54

Király Gábor fia lett a torna legjobb kapusa

Rangos, nyolccsapatos mezőnyben végzett az élen Szlovéniában az Illés Akadémia-Haladás U12-es labdarúgócsapata.

Pum András

Szlovén, szerb, osztrák csapatok mellett az Illés Akadémia-Haladás U12-es együttese is meghívót kapott a maribori teremtornára. A nyolc indulót két négyes csoportba sorsolták.

A Németh Richárd-Nagy József irányította szombathelyi fiatalok a házigazda szlovén Maribor ellen 1-1-et játszottak, a szintén szlovén NK Olimpiját 2-1-re verték, a szerb Vojvodinától 3-1-re kikaptak, így második helyen jutottak az elődöntőbe.

Itt a szlovén Domzale ellen a rendes játékidőben 1-1-re végeztek, büntetőkkel a vasiak kerültek a fináléba - ahol ismét összekerültek a Vojvodinával.

Jó iramú, magas színvonalú mérkőzésen Kállai Zalán találatával a vasiak vezettek, de nyolc másodperccel a lefújás előtt a szerbek egyenlítettek - következhettek a büntetők. A három büntetőből az akadémisták kettőt berúgtak, míg a Vojvodina egyet elhibázott, így az Illés Akadémia-Haladás nyerte a tornát.

Rendhagyó módon a torna legjobb kapusának két játékost is megválasztottak, a szombathelyi Bögöly Barnabást és Király Mátyást.

Állnak, balról: Németh Richárd edzö, Tama Gergő, Szabó Bence, Kovács Péter, Bolla Bence, Bátori-Tóth Benjamin, Nagy József edző. Térdelnek : Király Mátyás, Knizs Olivér, Horváth Ádám, Kállai Zalán, Bögöly Barnabás. Fotó: Király Zsanett

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!