Haladás

2016.05.31. 13:25

Király Gábor: Irány Franciaország!

Bernd Storck szövetségi kapitány kedd kora délután kihirdette, melyik 23 labdarúgó utazhat el Franciaországba, a június 10-én kezdődő Európa-bajnokságra.

haladas.hu

Ausztriai sajtótájékoztatóján a kapitány elmondta: a kimaradók közül Megyeri Balázs, Gyurcsó Ádám és Korcsmár Zsolt egy órával ezelőtt elhagyta az edzőtábort, Sallai Roland, Vida Máté és Kocsis Gergő azonban marad a válogatottal, sőt Németországba is elutazik a három fiatal.

- Szeretném minden játékosnak megköszönni a munkáját. Mindannyian megérdemlnék, hogy a csapatban legyenek, de sajnos csak 23 játékost nevezhetek az Eb-re, így nehéz döntést kellett meghoznom. Az ajtó továbbra is nyitva áll mindenki számára, hiszen ősztől újabb nagy feladat vár ránk, ekkor kezdődik a vb-selejtező sorozat - nyilatkozta Bernd Storck szövetségi kapitány a kerethirdetés után.

Az Európai Labdarúgó Szövetségnek (UEFA) leadott hivatalos Eb-keretben a torna kezdetéig már csak egy cserére van lehetőség, sérülés esetén - ha az UEFA orvosi stábja is engedélyezi.

Válogatottunk a június 10-én kezdődő Európa-bajnokság előtt szombaton még pályára lép egy felkészülési mérkőzésen: a világbajnok németek csapat látja vendégül a mieinket Gelsenkirchenben (18.00, M4 Sport).

A MAGYAR VÁLOGATOTT 23 FŐS KERETE

KAPUSOK: Király Gábor (Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig)

VÉDŐK: Bese Barnabás (MTK), Fiola Attila (Puskás Akadémia), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva), Lang Ádám (Videoton)

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Kleinheisler László(Werder Bremen), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Ádám (Ferencváros), Pintér Ádám (Ferencváros), Stieber Zoltán (Nürnberg)

TÁMADÓK: Böde Dániel (Ferencváros), Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Németh Krisztián (al-Garafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Szalai Ádám (Hannover)

Szövetségi kapitány: Bernd Storck

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!