Haladás

2016.08.16. 18:10

Király Gábor nélkül utazott Debrecenbe a Haladás

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában szerdán 18 órai kezdéssel (TV: M5) a hatodik Szombathelyi Swietelsky-Haladás az ötödik Debrecen otthonában lép pályára. Király Gábor sérülése nem jött rendbe, Rózsa Dániel áll a kapuban.

Pum András

A debreceniek az Európa-liga búcsújuk után a bajnokságban is bukdácsoltak, így egy döntetlent és egy vereséget követően a 2. forduló után menesztették az edzőt, Kondás Elemért. Helyére két mérkőzésre ideiglenesen Herczeg András ugrott be. Noha a korábbi kiváló Loki-edzővel mindkét meccsüket megnyerték – Gyirmót 4-0, Mezőkövesd 1-0 –, a kispadra ezt követően a Leonel Pontes ült. A portugál mester az MTK elleni hazai 1-1-gyel mutatkozott be.

Ami a Haladást illeti, a vasiak a nyitófordulóban, az FTC vendégeként kaptak ki (1-3) először és utoljára, az Üllői úti összecsapást két döntetlen követte, a legutóbbi két meccsét – MTK 2-0, Diósgyőr 3-1 – pedig megnyerte a zöld-fehér gárda. Jó, egyre jobb formát mutat tehát a Mészöly-legénység.

– A debreceniek az edzőváltások után mintha még keresnék önmagukat, Herczeg András a két győzelemmel lerakta az alapokat, az új portugál edző egyelőre erre támaszkodik – mondta Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. – Minőségi játékosok alkotják ellenfelünket, a délszláv vonal – Brkovic, Djelmic, Szekulics, Jovanovics – mellett a magyarok közül Kuti, Korhut, Szakály, Kulcsár, Tisza egyaránt kiváló labdarúgó, de említhetném a holland légióst, a legutóbbi fordulóban gólt szerző Castilliont. A Loki játéka labdabirtoklásra épül, figyelnünk kell, nem lesz egyszerű dolgunk. A Gyirmótnak négyet rúgott, nekünk meg kell akadályoznunk, hogy úgy futballozzon, mint akkor. Legutóbb pedig az első félórában kapujához szegezte az MTK-t. Ami bennünk illet, az MTK elleni idegenbeli győzelmet a Diósgyőr elleni sikerrel megtoldottuk, kellő önbizalommal léphetünk tehát pályára. Fontos, hogy adódó lehetőségeinket minél jobb százalékban kihasználjuk. Király Gábor csípősérülése nem jött rendbe. De nem aggódom, remek munkét végez a Fehér József vezette rehabilitációs stábunk, Jakab Ferenccel és Váradi Gáborral. Így lehet, hogy Királyra vasárnap már számíthatok. Jánvári, Calvente, Angyal is sérült, Fehér combizomhúzódással bajlódik,Jagodics műtét után lábadozik.

Összeállítás: Rózsa – Polgár, Wils, Hegedűs, Bosnjak – Kovács, Iszlai – Németh, Rácz, Halmosi – Williams.

Cserék: Gyurján, Schimmer, Jancsó, Overgoor, Tóth Máté, Gaál, Ars.

– Nagyon jót tett a csapatnak a két győzelem, a Diósgyőr ellen különösen jól futballoztunk, Debrecenben sincs félnivalónk – mondta a kétgólos középpályás, Rácz Barnabás. – Noha az edzőváltások miatt (is) ingadozó a debreceniek teljesítménye, ne feledjük, a Loki élcsapat, amely kilépett a nemzetközi kupaporondra is. Kielemeztük a játékukat, tudjuk, mire és kikre kell figyelnünk. Ponttal vagy pontokkal szeretnénk hazatérni.

A mérkőzést Erdős József vezeti, segítői Tóth II. Vencel, Márkus Tamás. A negyedik játékvezető Becséri Gergely.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!