Haladás

2017.03.05. 16:47

Kovács Lóránt megtörte a jeget

A Haladás védekező középpályása, Kovács Lóránt mutatós találattal köszönt be a gyirmótiaknak. A futballistának ez volt az első magyar élvonalban szerzett gólja.

Pum András

Szombaton a Gyirmót (2-1) ellen megszerezte első NB I-es találatát a Szombathelyi Swietelsky-Haladás 23 esztendős középpályása, Kovács Lóránt. Az Erdélyből igazolt futballista csapatunk második gólját szerezte a 35. percben - Bosnjak Predrag mesteri átadását követően. Kell-e mondai: fontos gól volt.

- A Gyirmóthoz hasonlóan mi is három belső védővel álltunk fel - mondta Kovács Lóránt. - Tudtuk, hogy ha ők is három belső védővel játszanak, szabad területek lesznek mögöttük. Belöbbölt labdákkal megpróbáltuk ezt kihasználni - ez sikerült is. A gólom? Láttam, hogy Williams visszalép, megy vele a védője is, ezért beindultam az ő helyére, Bosnjak észrevett, remek labdát adott én pedig átlöbböltem a kapus felett. Nagyon boldog vagyok, hogy megszereztem első NB I-es találatomat.

- Ezúttal többször is feltűntél az ellenfél kapuja előtt.

- Így van. Védekezésben öt védővel álltunk fel, de támadásban Iszlai Bence feljebb lépett, így nekem és JancsóAndrásnak is nagyobb területem maradt. Megpróbáltuk ezt kihasználni, úgy érzem sikerült is. Ami a saját teljesítményemet illei, a gólomnak örülök, de csakúgy mint a csapatnak, nekem is akadtak hibáim, amelyeket a következő meccsekre ki kell javítanunk. Noha fontos győzelmet arattunk, úgy gondolom minden meccs egyformán fontos. Nem is gondolkodunk nagyon előre, most csak a következő, FTC elleni mérkőzésre koncentrálunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!