Haladás

2016.12.16. 21:46

Külföldre készül a Haladás

Horvát és török edzőtáborba készül a felkészülést január 6-án kezdő Haladás NB I-es labdarúgócsapata. A tulajdonosok elfogadták Mészöly Géza szakmai beszámolóját.

Pum András

A hetedik helyen várja a február 18-i folytatást a Szombathelyi Swietelsky-Haladás. A vasiak trénere, Mészöly Géza a tulajdonosok, vezetők előtt értékelte az őszi teljesítményt. A grémium elfogadta a vezetőedző szakmai beszámolóját.

– Elégedett vagyok a csapat őszi teljesítményével, noha van némi hiányérzetem – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezető igazgatója. – Egy-két mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy elképzeltük, gondolok itt a Gyirmót (0-1) elleni hazai, a Diósgyőr (1-2) és a Mezőkövesd (0-3) elleni idegenbeli vereségre, de Pakson (1-2) is több volt a meccsben. Természetesen akadtak kifejezetten remek mérkőzéseink. Például az FTC (2-0), a Vasas (1-0), a Debrecen (1-0) elleni győzelemre, játékra és a Videoton (1-1) elleni második félidőre büszkék lehetünk. Ami a játékoskeretet illeti, télen lesznek távozók és érkezők is, a nevek egyelőre nem publikusak. Nagy játékosmozgást nem tervezünk. Az egy hónapja a csapattal készülő 17 éves nigériai U17-es világbajnok támadó, Funsho Ibrahim Bamgboye jó benyomást tett a szakmai stábra, van benne potenciál, amennyiben sikerül megegyezni vele, szerződtetjük. Kétszer is külföldön edzőtáborozunk csakúgy, mint év elején, terveink szerint ezúttal is januárban előbb hat napot Horvátországban, majd tízet Törökországban töltünk – a pontos helyszín még szervezés alatt van. Az első edzés január 6-án lesz.

A Haladás felkészülési programja. Január 9–14: Horvátország, edzőtábor. 18–28. Törökország, edzőtábor. 17., Mattersburg–Haladás. 31. Dorog–Haladás (még nincs helyszín). Február 3., Sopron: Haladás–Austria Wien, 7. Oberwart–Haladás (még nincs helyszín), 11., 12.00 (Székesfehérvár vagy Felcsút): Videoton FC–Haladás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!